BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rusya: Capello'ya ödeyecek paramız yok

Rusya Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörü Fabio Capello'ya ödeme yapılamadığını itiraf etti. İtalyan teknik adam, Haziran'dan bu yana maaşını alamadı. Capello'nun yıllık ücreti 10 milyon dolar.

Abone ol

Rusya Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörü Fabio Capello'ya ödeme yapılamadığını itiraf etti. Federasyonun yönetim kurulu üyelerinden Sergey Stepaşin, "Capello'nun maaşını ödeyecek paramız yok" dedi.

Sergey Stepaşin, "Bu yanlış ama sözleşme imzalandığı zaman bunu nasıl finanse edileceğinin düşünülmüş olması gerekirdi. Bugün finansman kaynağı bulmamız gerekiyor" diye konuştu.

Eski Başbakan Stepaşin, Capello ve personelinin, performanslarına göre ücret almaları gerektiğini söyledi.

Capello beş aydır bu yana parasını alamıyor.

İtalyan teknik adamın ay başında "Daha fazla bedava çalışmak istemiyorum" dediği yönündeki haberler basına yansımıştı.

Capello'nun İtalyan yardımcıları Christian Panucci ve Massimo Neri ise Cumartesi günü Avusturya-Rusya maçının oynanacağı Viyana'ya gitmeye reddetmişlerdi.

Sözleşmesi uzatılmıştı

Rusya Futbol Federasyonu, Fabio Capello'nun sözleşmesini Ocak ayında uzatmıştı.

Capello böylece aksi bir gelişme olmadığı sürece Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası'nda takımının başında olacak.

Yıllık ücreti 10 milyon dolar olan Capello, dünyada en çok kazanan milli takım teknik direktörü.

Capello yönetiminde Brezilya'daki son Dünya Kupası'nda ilk turda elenen Rusya, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde ise Liechtenstein'ı 4-0 yenmiş, İsveç ve Moldova ile berabere kalmıştı.