BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika IŞİD topa tuttu ölü var

Kobani'den gelen son dakika haberler bu kez sivil ölümleri haber veriyor IŞİD kenti topa tuttu 3 kişi öldü işte Kobani son durum.

Abone ol

KOBANİ'de IŞİD kenti topa tuttu gelen son dakika habere göre 3 sivil yaşamını yitirirken kentten yoğun dumanlar yükseldi.

Son gelen habere göre ise bu kez IŞİD ağır bir darbe yedi ve Kobani'nin en kritik tepesini kaybetti.

  • GÜNÜN KISA ÖZETİ
  • IŞİD altından para bastırıyor
  • Kobani köyleri 6 bin dolara satılıyor
  • IŞİD ilk kez cesetleri bırakıp kaçtı
  • Telafer emiri ve 20 militanı öldürüldü
  • IŞİD en kritik tepeyi kaybetti!

IŞİD TOPA TUTTU : 3 ÖLÜ 18 YARALI

Peşmerge ve ÖSO'nun Kobani'ye girişinin ardından köşeye sıkışan IŞİD son dönemdeki en ağır saldırılarından birini gerçekleşti.

Tanklar ve havan topu atışları ile Kobani'yi vuran IŞİD, bu saldırısıyla can aldı. IŞİD’in attığı havan topları sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi de ağır yaralandı.

kobani-işid-saldirisi-ölü-ve-yarali-var.jpg

Kobani'nin güneyi ile batısını havan topu mermileriyle vuran IŞİD saldırısında, toplardan biri Halep yoluna, 3’ü de Tıl Şeir köyüne düştü.

HASTANE YOLUNDA ÖLDÜ

Yaralılar arasında yer alan 7 yaşındaki küçük bir çocuk, Suruç hastanesine kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırıların yaralılardan 17 yaşındaki bir genç ise durumunun ağır olması üzerine Urfa kent merkezine nakledildi.

IŞİD EN KRİTİK TEPEYİ KAYBETTİ

Peşmerge Güçleri ile YPG, IŞİD’in işgali altındaki Miştenur Tepesi'nde yeniden kontrolü sağladı. Stratejik öneme sahip olan tepenin alındığını YPG Sözcüsü Polat Can, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

Kürt güçleri, IŞİD’in işgal ettiği Miştenur Tepesi'ndeki mevzilere ağır silahlarla saldırmaya başlamıştı.

işid-bayrak-kobani.jpg

Peşmerge Güçleri, YPG savaşçıları ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler, 3 Ekim’de IŞİD’in saldırılarına sert karşılık vererek, Miştenur Tepesi’ne doğru yaklaşık 400 metre ilerleme sağlamıştı.

Söz konusu tepe, kentin geçiş yollarının merkezinde bulunuyor. Mıştenur, örgüte hem takviye ve sevkıyatta, hem de roket ve top saldırılarında büyük avantaj sağlıyordu.

CESETLERİ BIRAKIP KAÇTILAR

IŞİD'in kenti topa tutması üzerine ABD öncülüğündeki hava güçleri devreye girerek yoğun bombardıman yaptı.

Kayıplar veren IŞİD ilk kez arkasında militanlarının cesetlerini bırakarak çekildi. IŞİD'in gidişinin ardından 11 örgüt üyesinin cesedi bulundu.

kobani-son-durum.20141112092442.jpg
IŞİD KOBANİ KÖYLERİNİ SATIŞA ÇIKARDI

Kobani'yi cehenneme çeviren IŞİD ele geçirdiği köyleri satmaya başladı. İddialara göre taliplileri de Arap aşiretler.

Köyler büyüklüklerine ve su kaynaklarına göre 6-7 bin dolardan satılıyor. IŞİD, Kobani'nin 100'e yakın köyünü işgal etmişti. İşgale uğrayan köylerdeki Kürt halkı ise Türkiye'ye sığınmıştı.

işi̇d-kobani-köylerini-satiyor.jpg
ALTIN PARA BASTIRIYORLAR

IŞİD’in hakim olduğu bölgelerde kendi para birimini kullanmak için harekete geçti.
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, IŞİD altın ve gümüşten para basacak.

işid-para-pastiriyor,-işid-parasi.jpg
Haberde, “IŞİD'in kendi adına bastırdığı paraları, önümüzdeki birkaç hafta içinde tedavüle sokması bekleniyor” denildi.

IŞİD’in, 630'lu yıllarda tedavülde olan yuvarlak sikkeleri örnek aldığı belirtildi. 630’lu yıllarda basılan sikkelerin bir tarafından İslami yazıların bulunduğu damga, diğer yüzünde ise hükümdarın ismi ve basıldığı tarih yazıyordu.

IŞİD'İN TELAFER EMİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

Kobani'de güç kaybetmeye başlayan IŞİD, Musul'da arka arkaya ağır darbeler yiyor. Bu kez Telafer emiri öldürüldü.

Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının, Musul’un 110 kilometre batısında yer alan Ba’ac nahiyesinde IŞİD mevzilerine düzenlediği saldırı sonucu 20 IŞİD’linin öldürüldüğü bilgisi yer aldı.

Açıklamada, hava saldırılarında örgütün Telafer emiri Ebu Ebdurrahman Kado’un da etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Bakanlık ayrıca, hava operasyonlarında, IŞİD’e ait ağır silah taşıyan 14 aracın imha edildiğini bildirdi

IŞİD'İN KOBANİ'DE HAVAYA UÇURDUĞU CAMİNİN GÖRÜNTÜLERİ DE ORTAYA ÇIKTI