BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  GÜNCEL

Aytaç Durak hakkında soruşturma açıldı

Hakkında "''imar düzenlemeleriyle rant sağladığı'' iddiaları ortaya atılan Aytaç Durak için Savcılık harekete geçti.

Abone ol

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak hakkında ''imar düzenlemeleriyle rant sağladığı'' şeklinde basında yer alan haberlerin ''ihbar'' kabul edildiğini ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bir süredir Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışılan ve Durak'ın, ''rüşvet istendiğini'' iddia ettiği ses kasetini dinletmesinin ardından meclis üyesi MHP'li Mustafa Tuncel'in yaptığı açıklamaların yer aldığı haberler, basından sorumlu savcılık tarafından incelendi.

Söz konusu haberlerdeki, ''Durak'ın imar düzenlemeleriyle rant sağladığı'' şeklindeki iddiaları inceleyen savcılık, bu konuda soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Bu arada, haberlerde yer alan iddiaların büyük bölümünün daha önce de gündeme geldiği, soruşturma konusu olduğu ya da süren mahkemelerin bulunduğunun dikkate alınacağı, başlatılan soruşturmada yeni iddiaların ayrıştırılacağı öğrenildi.

Soruşturma sonucunda iddianamenin hazırlanması ve dava açılmasının, Durak'ın göreviyle ilgili olduğu için bakanlık iznine tabi olduğu bildirildi.