BIST 9.562
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.486,45
HABER /  POLİTİKA

DSP'de Çanakkale ruhu var

DSP Genel Başkanı Masum Türker 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Çanakkale Zaferi’nin vatanı için ölümü göze alanların yazdığı bir destan olduğunu söyledi ve “Bugün hepimize düşen ortak görev, ulusal değerlere, ulusal bilince ve Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhla ülkemizi korumaktır. DSP Çanakkale ruhuyla ulusumuza sahip çıkmaktadır” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Çanakkale Zaferi’nin, vatanı korumak için ölümü göze Mehmetçikler’in eseri olduğunu belirtirken, “Bugün hepimize düşen ortak görev, Çanakkale ruhuyla ülkemizi korumaktır. DSP Çanakkale ruhuyla ulusumuza sahip çıkmaktadır” dedi.

Türker, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Türker’in mesajı şöyle:

“Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk ulusunun neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Türk milletinin uyanışının simgesi olan Çanakkale Zaferi, vatanı için ölümü göze alan Mehmetçikler’in eseridir.
Dünyanın en büyük ordularına karşı verilen ve 'Çanakkale geçilmez!' dedirten bu direniş, gücünü gerçek yurt sevgisinden, ulusal bilinç ve birlik ruhundan almıştır.

Ne acıdır ki günümüzde, kahraman şehit ve gazilerimizin etnik köken ve inanç farkı gözetmeden omuz omuza verdiği mücadele ile kurulan, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel nitelikleri bile tartışılır hale gelmiştir.

Bugün hepimize düşen ortak görev, ulusal değerlere, ulusal bilince ve Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhla ülkemizi korumaktır. Ulusal duruşa ve bilince sahip olan DSP, Çanakkale ruhuyla ülkemize sahip çıkmaktadır.

DSP, Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişinden aldığı güç ve ulusal bilinçle, Atatürk’ün, kahraman şehit ve gazilerimizin canlarını ortaya koyarak kazandığı ülkemizi ve bayrağımızı, sonsuza dek koruyacaktır.
Çanakkale Zaferi’nin 95. Yıldönümü’nü kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.”