BIST 9.797
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.457,71
HABER /  DÜNYA

Aynı şey Marmaray için yapılıyor

Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, “Marmaray sistematik biçimde itibarsızlaştırılıyor. Dün Metrobüs için yapılan itibarsızlaştı...

Abone ol

Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, “Marmaray sistematik biçimde itibarsızlaştırılıyor. Dün Metrobüs için yapılan itibarsızlaştırma faaliyetleri, bugün Marmaray için yapılıyor” dedi.
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, “Uluslararası düzeyde stratejik bir ulaşım ve lojistik projesi olan Marmaray’ın imajı, bazı çevreler tarafından planlı ve sistematik bir şekilde zedelenerek metrobüsleştirilmeye çalışılmakta. Hatırlanacağı üzere metrobüs hattı ilk açıldığında da malum çevreler topyekün saldırıya geçti ve metrobüsün imajının zedelenmesi ve halkın metrobüsten soğutulması için olağanüstü çaba harcadı. Sonuçta çok akıllıca bir yatırım olan metrobüs günah kesçine dönüştürülerek itibarsızlaştırıldı. Aynı senaryo Marmaray için de uygulanmaya başlandı” dedi.

“MALUM ÇEVRENİN SON UMUDU: İMDAT KOLU”
Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, “Böylesi bir sistemin ilk defa uygulanması dolayısıyla ortaya çıkan işletme hataları, abartılarak konuşulur oldu. Hiçbir metro veya tramvay hattında imdat kolunu çekmeyen ‘meraklı’ İstanbullular, ne hikmetse Marmaray’da yanlışlıkla imdat kolunu çeker oldular. Herkes görüyor ki Marmaray’ı itibarsızlaştırmak için sistematik bir çalışma yürütülüyor. Malum çevrenin son umudu imdat kolu oldu. Yapılan itibarsızlaştırma çalışmaları neticesinde ‘Marmaray’a bineceğime Boğaz’ı yüzerek geçerim’ diyenlere dahi rastlıyoruz. Marmaray’a yönelik eleştirilerin her birinin ciddiyetle ele alınması, bunlardan haksız ve insafsız olanlara gerekli cevapların verilmesi, gerekmektedir. Bu amaçla, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı, Marmaray hakkında ortaya atılan sorulara ve iddia edilen sorunlara yönelik cevapları ve açıklamaları içeren yaygın bir bilgilendirme çalışması yapılmalı. Marmaray’ı itibarsızlaştırmaya yönelik kampanyaya karşı kapsamlı bir çalışmanın yapılması, yerel seçimler öncesinde stratejik bir adım olacaktır” diye konuştu.

“MARMARAY’I İBB İŞLETSİN”
Marmaray’ın Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilecek olması hususunun gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Recep Bozlağan, “Marmaray en kısa zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmeli. İstanbul ulaşımındaki çok başlı yapılanma, trafik sorunlarının çözülmesini engellemekte. İstanbul trafiğinin çözümü için imar, yapılaşma, ekonomik ve ticari alanlar ile turizm yönetimi bütüncül bir çerçevede ele alınmalı” dedi.
(İHA)