BIST 10.197
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.394,14
HABER /  DÜNYA

Polisin yaralayan şahsın yardımına polis koştu

Adana’da bir polise çarparak yaralanmasına neden olan minibüs sürücüsü, kazayı duyup olay yerine gelen bir yolcu yakınının saldırısına uğrad...

Abone ol

Adana’da bir polise çarparak yaralanmasına neden olan minibüs sürücüsü, kazayı duyup olay yerine gelen bir yolcu yakınının saldırısına uğradı. Polisi yaralayan sürücüyü, olay yerine gelen diğer polisler kurtardı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi, Nuri Sabuncu Bulvarı Demir Köprü altında meydana geldi. Nuri Sabuncu Bulvarı’ndan Alparslan Türkeş Bulvarı istikametine giden Hasan H. yönetimindeki 01 M 0865 plakalı toplu taşıma aracı, arkadaşıyla birlikte motosikletle giden yunus ekibinde görevli Salim Dolgun’a çarparak yere düşürdü.
Sürücü, polise çarptığını fark etmeyerek yoluna devam ederken yolcuların uyarması üzerine kazadan 2 metre ileride durabildi.

YARALANDIĞINI TELSİZDEN HABER MERKEZİNE BİLDİRDİ
Bu arada, yaralanan polis memuru Salim Dolgun, hemen telsizden haber merkezini anons ederek kazaya karıştıklarını, kendisinin de yaralı olduğunu bildirerek ambulans istedi. Bunun üzerine haber merkezi olay yerine ambulans ve polis ekiplerini sevk etti. Ambulans kısa sürede olay yerine gelerek polis memuru Dolgun’u Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Dolgun’un ayağının kırık olduğu, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Minibüste bulunan yolcular ise araçtan inerek yol kenarında beklemeye başladı. Nesrin Özyol isimli yolcu sürücünün sürekli telefonda konuştuğunu ve aracı çok hızlı sürdüğünü ileri sürerek, "Bu sürücünün kaza yapacağı belliydi. Böyle araç kullanılmaz polise çarptığını fark etmedi bile" diye konuştu.

YOLCU YAKINI SÜRÜCÜYE SALDIRDI
Bir süre sonra olay yerine, kazayı duyan yolcu yakınları gelmeye başladı. Başka bir toplu taşıma aracının gelmesini bekleyen yolculardan Nesrin Özyol’un oğlu Atilla Özyol da olay yerine gelirken, annesiyle bir süre konuşan Özyol sürücüye "Neden yavaş sürmüyor bu şoför, bir sürü can taşıyor, nerede bu şoför" diye bağırdı. Bunu duyan şoför ise, "Benim ne olacak" diye ortaya çıkınca Özyol sürücüye saldırdı. Sürücüye yumruk atan Özyol’u arkadaşları yaralanan polisler güçlükle durdurabildi. Polis, sürücüyü uzaklaştırarak olayı büyümeden önledi.
Daha sonra sürücü Hasan H. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Trafik polisleri de kazayla ilgili çalışma başlattı.
(İHA)