BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.248,16
HABER /  MEDYA

Aydın Doğan pes mi etti? Hürriyet'i satıyor mu?

Doğan Grubu ve Türk medyasının "amiral gemisi" Hürriyet gazetesi el mi değiştirecek? İşte Aydın Doğan'ın kritik Hürriyet kararı...

Abone ol

Doğan Grubu'nun Hürriyet Gazetesi’nin satışı veya ortaklık konusunda opsiyonları değerlendirme kararı aldığı iddiasına yanıt geldi. WSJ Türkiye’nin konuya yakın iki kaynaktan edindiği bilgilere göre Doğan Grubu bir süredir, Hürriyet’in satışı konusunda olası alıcılarla görüşüyor. WSJ'nin haberi üzerine bir açıklama yapan Doğan Grubu ise iddianın gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

"HİÇ BİR ŞEKİLDE GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Doğan Holding, bugün Hürriyet Gazetecilik ile ilgili WSJ Türkiye’nin internet sitesinde yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığnı açıkladı.

Doğan Holding’ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bugün (22.10.2014) Borsa İstanbul A.Ş.’de 2’nci seansın kapanışını müteakip bir İnternet Sitesi’nde (Wall Street Journal - Türkiye), doğrudan bağlı ortaklığımız Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’nin “satışı veya ortaklık konusunda opsiyonların değerlendirilme kararı alındığı ve olası alıcılarla görüşüldüğü”  şeklinde yanlış bir haberin yer aldığı görülmüştür. Söz konusu haber hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konuda kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek özel bir durum bulunmamaktadır. Bu açıklama, Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 “Özel Durumlar Tebliği”nin 9’uncu maddesine istinaden yapılmaktadır.”

WSJ'YE GÖRE ADAYLAR ARASINDA DOĞUŞ DA VAR!

The Wall Street Journal Türkiye'nin haberine göre, Doğan Grubu'nun görüştüğü gruplar arasında NTV ve Star TV'yi bünyesinde barındıran Ferit Şahenk'in saibi olduğu Doğuş’un da yer aldığı söyleniyor. Konuya yakın iki kaynak görüşmelerin henüz çok ileri bir aşamada olmadığını, ancak başladığını dile getiriyor.

habere göre, Hürriyet Gazetesi Mali Kontrol ve Yatırımcı İlişkileri Müdürü İnci Tarı ise bilgisi dahilinde böyle bir görüşme olmadığını ifade ederek “Böyle bir görüşme olsa biz zaten gerekli açıklamayı yapardık. Bize böyle bir bilgi gelmedi. Dolayısıyla bunlar bizim için dedikodu mahiyetinde” dedi.

YORUM YAPMADILAR

Doğuş Holding yetkilileri The Wall Street Journal Türkiye’ye konuyla ilgili bir yorum yapmayacağını söyledi.

Bu arada Doğan Grubu şirket hisseleri bugün borsada hızla yükseldi. Doğan Holding hisseleri yüzde 17 ile borsanın en çok kazandıran hisse senedi oldu. Ayrıca Hürriyet Gazetesi yüzde 12.3, Doğan Gazetecilik ise yüzde 6.7 yükseldi.

Nisan 2011’de Doğan Grubu Milliyet ve Vatan gazetelerinin Demirören ve Karacan ortak girişimi DK Gazetecilik ve Yayıncılık AŞ’ye satışı konusunda anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

Hürriyet’in kurumsaş internet sitesinde ortaklık yapısı yüzde 77,6’sı Doğan Şirketler Grubu AŞ’ye, yüzde 22,4 ise halka açık ve diğer olarak açıklanıyor.

VERGİ İNCELEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sık sık eleştiriler alan Doğan Grubu bugüne kadar birçok kez vergi cezaları ile gündeme geldi. 2007 yılında genel seçimlerden önce Petrol Ofisi ’ndeki 1.2 milyar liralık vergi borcunu 275 milyon TL’ye indiren Doğan Grubu’na Maliye 2009’da da 4,2 milyar lira ceza kesti. Yargı süresinin sonunda Doğan Grubu’nun cezası 988 milyon lira olarak belirlendi.

Hürriyet Gazetesi son günlerde yönetimde yaptığı değişiklikle de konuşuldu. Gazetenin 5 yıllık Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da Ağustos ayında görevden ayrıldı. Berberoğlu’nun istifası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iki gün önce Muğla’da Doğan Grubu’nu sert sözlerle eleştirmesinden sonra gelmişti.