BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.446,26
HABER /  GÜNCEL

Avcılarda toplu nikah

Avcılar Belediyesi ile Rotary Kulübünün ortaklaşa düzenlediği toplu nikâh töreninde 32 çiftin resmi nikâhı yapıldı.

Abone ol

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde resim nikahı olmayan 32 çifttin nikahını kıyan Başkan Değirmenci, “Kadınlar başımızın tacıdır. Eğitimli toplum için kadına önem veriyoruz. Eğitimli toplum yetiştirmek 3-5 çocuk doğurmakla değil nüfus planlamasıyla olur. Geleceğin planlarını yapmak çağdaş bir eğitimle olur” dedi. 

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan törene katılan çiftlerin nikâhlarını Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci kıydı. Resmi nikâhı yapılan çiftlerin şahitliği ise Mustafa Değirmenci’nin eşi Serap Değirmenci ile Rotaryan temsilcisi Nilgün Erdem yaptı.

Kadınlar başımızın tacıdır
Başkan Değirmenci Atatürk’ün kadın erkek eşitliğini ilkesini koruyarak verdiği önemi anlatarak, “Kadınlarımız bir başka masada haremlik selamlık asla oturmayacaktır. Kadınlar başımızın tacıdır. Eğitimli toplum için kadına önem veriyoruz. Eğitimli toplum yetiştirmek 3,5 çocuk doğurmakla değil nüfus planlamasıyla olur. Geleceğin planları yapmak çağdaş bir eğitimle olur” dedi. Mustafa Değirmenci Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki davranışlarını ise uluslar arası alanda büyük bir kayıp olduğunu vurgulayarak, “Başbakan daha diplomatik bir dille anlatabilirdi. Popülist yaklaşımlarla itibarımız değer kaybediyor. Güçlü ülke hırsla olmaz. İnsanları akıl yönetir. Aklı hırs kapatamaz” dedi.
Rotary Bölge Guanörü Ömer Kuran’da 32 çifttin mükemmel bir organizasyonla resmi nikâh yapılma çalışmasını organize edenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu organizasyonu yapanları tebrik ediyorum” dedi.

Altın hediye edildi
Nikâhları kıyılan çiftlere Belediye Başkanı Değirmenci, Cumhuriyet altını hediye etti. Çiftlerin aile cüzdanlarını CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar, Rotary temsilcisi Ömer Erdem, Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Yeşil kent Mahallesi muhtarı Şükrü Baykara verdi. Nikâhları kıyılan çiftleri birde sürpriz bekliyordu. Barış Manço Kültür Merkezi Geleneksel Danslar topluluğu roman havası oyunlarıyla davetlileri coşturdu. Nikahları kıyılan çiftler sahnede göbek attı.