BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Avcılar'da okul önlerinde denetim

Avcılar Belediyesi, yeni ders yılının açılmasıyla birlikte öğrencilerin uğrak yeri olan pastane, kafeterya ve okul kantinlerini sıkı bir şekilde denetledi.

Abone ol

Avcılar Belediyesi Zabıta Ekipleri eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte okul önlerinde öğrencilerin uğrak yeri haline gelen pastane, kafeterya, simit evi börek salonu ve okul kantinlerini sıkı denetim altına aldı.

Okul önlerindeki seyyar ve işyerlerini tepeden tırnağa denetleyen zabıta ekipleri hijyen kurallarına uymayan, tarihi geçmiş ürünler satan, temizlik kurallarına uymayan bir çok yer tespit etti. Özellikle boğaca börek satan pastane türü işyerlerinde titiz bir denetim yapan zabıta birçok iş yerinin öngörülen kurallara uymadığı, çalışan personelin önlük ve başlarına bone takmadığını belirledi.

Göz açtırmıyoruz

Zabıta Müdürü Erdoğan Yerçi, “Avcılar Belediyesi olarak temizliğe çok dikkat ediyoruz. Başkanımızın talimatıyla kurallara uymayan işyerleriyle ilgili gerekli uyarıları yaparak kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapıyoruz. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayanlara göz açtırmıyoruz. İşyerlerin ruhsatlı ve temiz olmasına özen gösteriyoruz. Avcılarda hizmet veren özellikle öğrencilere hizmet veren iş yerlerinin temiz olması şart” dedi.

Kurallara uyan yok

Yapılan denetimler sonucu bazı imalathanelerin sağlıksız, hijyen kurallarını hiçe saydığı gözlendi. Özellikle imalathanelerde havalandırma bulunmadığı iş yerlerindeki düzensizliği dikkat çekti.