BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  POLİTİKA

Ataşehirliler'e açık mektup

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yönetimde bulunduğu 5 yıl süresince, seçim öncesinde verdiği bütün sözleri yerine getirdiğine ilişkin özel bir mektup yazarak, Ataşehirlilerle paylaştı.

Abone ol

İlgezdi, "Adil, eşitlikçi, insana saygılı, doğa dostu, şeffaf, üretken ve katılımcı" bir anlayışla tüm ekibiyle birlikte, Ataşehirliler için yaptıklarını özetliyor.

Özel mektubun ekinde ayrıca 5 yılda gerçekleştirilen proje, yatırım ve hizmetlerin tanıtıldığı 20 sayfalık bir broşür yer alıyor.

Başkan İlgezdi, her haneye gönderilen ve "değerli vatandaşım" diye başlayan mektubunda "bundan 5 yıl önce birlikte sıfırdan bir belediye kurduk. Sizlerden aldığımız güç ve destekle büyük işler başardık. Göreve talip olduğumuzda verdiğimiz sözlerin hepsini 5 yılda yerine getirmiş olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedikten sonra, şöyle devam ediyor:

"Yepyeni bir Ataşehir doğacak!” dedik: Bugün Ataşehir; İstanbul'un parlayan yıldızı. Ataşehir, Türkiye'nin en hızlı değer kazanan bölgelerinden biri.

“Her işin başı sağlık” dedik: Türkan Saylan Tıp Merkezi'ni hizmetinize açtık. Burada yılda 200 bin hastaya ücretsiz sağlık hizmeti sunuyoruz. Doç. Dr. Bahriye Üçok Hasta Konukevimiz, İstanbul'da bir ilk. Sağlık Merkezi'mizde de sigortalı ve sigortasız tüm vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veriyoruz.

Tapusuzlara Tapu” dedik: Beş yılda 5 bin vatandaşımıza tapu dağıttık. Ataşehir'in en önemli sorunlarından biri olan imar için de üzerimize düşeni yaptık. Bilindiği üzere 1-5000 Nazım İmar Planlarını yapma yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde. Biz bu planların yapılması için görevimiz olmadığı halde 1_5000'liklere zemin oluşturacak analiz çalışmalarını yaptık ve 3 yıl önce İBB'ye teslim ettik. Ancak bugüne dek Yenisahra ve Barbaros dışında hiçbir bölgede imar planı yapılmadı. Planların bir an önce yapılması için görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız bütün vatandaşlarımızın sağlıklı, çağdaş ve güvenilir konutlara kavuşması...

İlgezdi, verdiği diğer sözler için neler yaptığını da anlattı:

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehirliler adına gönderdiği özel mektupta, 2009 yerel seçim sürecinde verdiği "yeşil alanlar imara açılmayacak", "asfaltsız, kanalsız mahalle kalmayacak", "her zaman yanınızda olacağız" sözlerini de yerine getirdiğini belirterek şöyle devam ediyor:

"Eğitimi ve sanatı mahallenize getireceğiz” dedik: Yılda 12 bin öğrenciye ücretsiz sanat ve spor eğitimleri veriyoruz. Engelli çocuklarımızı da ihmal etmiyoruz.

“Ataşehir sanatın ve kültürün merkezi olacak” dedik: Nikâh Salonu ve Cemal Süreya Sergi ve Konferans Salonu'nu hizmete açtık. Mart 2014'e kadar ilçemize üç kültür merkezi daha kazandıracağız.

“İşsizlik kader değildir” dedik: Meslek Edindirme Merkezimizi açtık. Vatandaşımıza birçok branşta ücretsiz kurslar veriyoruz. Mezunlarımızın çoğu artık iş sahibi.

“Kadınlar başımızın tacı” dedik: Kadınlarımıza okuma yazma öğrettik. Kadınlarımızı sanatla tanıştırdık. Kadın Futbol ve Voleybol takımlarımız ilçemizin yüz akı."

İLGEZDİ, mektubunu şöyle sonlandırıyor:
"Şimdi 5 yıl öncesinin heyecanıyla önümüzdeki 5 yılı hayal etme vakti. Birlikte kurduğumuz bu muhteşem ilçeyi büyütmek, değerini yüceltmek konusunda aynı azim ve kararlılıkla göreve hazır olduğumu bilmenizi isterim. Destekleriniz en büyük gücümdür. Sevgi ve saygılarımla..."