BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.438,81
HABER /  POLİTİKA

Askere 'görevden alırım' mesajı verdi!

Başbakan Erdoğan, 29 Ekim resepsiyonuna katılmayan askerler için ilginç bir değerlendirme yaptı...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, bir muhabirin '29 Ekim resepsiyonuna katılmayan askerler  emre itaatsizlik mi yaptı. Cevabınız 'evet' ise katılmayan askerlerin görevden alınması sözkonusu mu?' sorusuna şöyle yanıt verdi: "Kim nasıl ne zaman görevden alınır, alınamaz, bu konunun aklını da bize kimse vermesin. Kim görevden alınacaksa nasıl alınacaksa onu da yeri geldiği zaman yaparız, bundan da kimseye hesap vermeyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kosova'ya bulunacağı ziyaret öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir gazetecinin kendisine "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in 29 Ekim'de askerlerin resepsiyona katılmaması emre itaatsizliktir' şeklindeki sözlerini hatırlatarak, 'Siz bu yoruma katılıyor musunuz? Cevabınız 'evet'se emre itaatsizlik yapan askerleri görevden almayı düşünüyor musunuz?' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

CHP AKLINI KENDİSİNE SAKLASIN!

Açıklamayla ilgili, bu bir davettir. Bu davete icabet etmemenin Genelkurmay açısından ne denli yanlış olduğunu söyledim. Bir alternatif kutlamanın hiç şık olmadığını ayrıca söyledim. Çünkü 29 Ekim kutlamaların yeri hep Çankaya olmuştur. Bunun dışında herhangi bir yerde olmamıştır. Böyle bir alternatif kutlama nasıl yanlış olmuşsa, bu da bu denli yanlıştır.

Ha ne emre itaate, ne emre itaatsizliğe girer, onun değerlendirmesi hukuki bir süreçtir. Kim nasıl ne zaman görevden alınır alınmaz, kimse bize bu konuda akıl vermesin.

Onu da yeri geldiği zaman yaparız. Kimseye de hesap vermeyiz. Yeter ki yasal süreç söz konusu olsun. Bizim CHP’nin aklına ihtiyacımız yok. Onlar akıllarını kendilerine saklasın.

ÖMER ÇELİK
NE DEMİŞTİ? 
AK Partili Ömer Çelik, askerlerin 29 Ekim resepsiyonuna katılmamasıyla ilgili olarak ne demişti? Okumak için bu linki tıklayınız

TERÖR ÖRGÜTÜYLE PAZARLIK OLMAZ

Terör örgütü PKK ile pazarlık yapılmasının mümkün olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, devletin bazı görüşmeleri geçmişte yaptığını, bugün de yapacağını ve gelecekte de yapabileceğini söyledi. Erdoğan bu konuda kendisine yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:

Bölücü terör örgütünün yapmış olduğu bu tür açıklamalarla ilgili, yani MHP genel Başkanı’nın bu yaklaşım tarzı yeni dğeil. Bunu halk oylaması sırasında da söyledi. Ben o zaman çok ağır ifade kullandı. Şahsımı izam eden bir yaklaşımdı bu. Terör örgütüyle pazarlıkta olduğumuza dair ifadeler kullanmıştı. O zaman da kendilerine, bu tür pazarlığa girdiği iddiadir, bu iddiayı ispat kendilerine düşer. Bunun ispat edemezlerse bu alçaklıktır demiştim. Ama o günden bugüne bir açıklama yapmamışlardır.

Şimdi tekrar bunu tekrar kurcalamaya başladılar. Hükümet olarak böyle bir pazarlığın içerisinde olmamız söz konusu değildir. Burada devletin kurumları, kendi iktidarları döneminde görüşmeleri yapmıştır.

Çok açık net ortadadır. Biz ülkemizde özellikle bir konu üzerinde duruyoruz. O da şudur. Ülkemizde bizim terörle mücadeledeki süreci durdurmamız mümkün değil. Bu parlamentonun çatısı altında olan herkese düşen görev, terörle mücadelede el ele vermektir.

ERDOĞAN'DAN MEDYAYA SİTEM

Erdoğan, Taksim'deki patlamayla ilgili olarak bombacının yanıda sarı gömlekli bir kişinin olduğu ve olaydan sonra helikopterle bir yere getirilip sorgulandığına dair iddialara şu yanıtı verdi:

Sağolsun medya nasıl bu konuda biz bu işe maydanoz oluruz bunun gayreti içerisine giriyor. Biz bu desteği hala yakalayamadık. Bunu yazılı görsel medyanın bütün temsilcisi

Taksim olayında bile, bu görüntüler yayınlanmasın, şöyle olmasın böyle olmasın, bir iki tanesi buna uyuyor, ama diğerleri sonuna kadar devam ettiriyor.

İmralı’dan gelen bilgiler var. Müzakere iddiaları var. Taksim’de ikinci bir kişi olduğu, helikopterle olay yerinden götürülüp, tedavi edildiği iddiaları var.

Devletin kurumları tabiî ki bu görüşmeleri yapar. Bugün de yapılır yarın da yapılır. Bunu artık konuşmak, müzakeresini aramızda yapmak

Devlet herkesle bu görüşmeleri yapar. Devlet tabiî ki yapacak. İşi, kilidi çözüme kavuşturmak istiyorsa bu tür adımları atacak. Bunlar atılmıştır, atılacaktır.

Orada bir helikopterin indiğini duyan var mı? Ben duymadım. Siz medyasınız. Orada eğer helikopter inmişse bu bellidir. Ama inmemişse, bunu konuşmanın bir anlamı yok.

ASKERİN TÜRBAN GENELGESİ İDDİASI

Erdoğan son olarak Adana'da başörtülü olduğu için askerin resepsiyondan ayrıldığını ve bu konuda bir genelge olduğuna dair iddialara yönelik olarak "Bu tür bir genelgeden bilgim yok. Böyle bir bilgim olsa hassasiyetle ele alır gereğini yaparız." dedi...