BIST 10.295
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.402,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den askere 'itaat et' uyarısı

Ak Partili Ömer Çelik, Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona katılmayan askerleri emre itaatsizlikle eleştirdi...

Abone ol

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona katılmayan askerlerin tavrının emre itaatsizlikle eşdeğer olduğunu söyledi.

NTV'den Nilgün Balgaç'ın sorularını yanıtlayan AK Partili Ömer Çelik, askerlerin resepsiyona katılmamasıyla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

Kılık kıyafet özgürlüğü demokratik bir haktır. TSK'nın Sayın Cumhurbaşkanının davetine herhangi bir kılık kıyafet hassasiyeti sebebiyle katılmaması diye bir şey kesinlikle sözkonusu olamaz. Çağdaş bir ortduya bu yakışmaz. Cumhurbaşkanı başkomutandır, asker onun davetine gider. Gidip gitmeme diye bir tercihi yoktur. Dolayısıyla, özellikle teamüllerinin güçlü olduğunu söyleyen bir ordu açısından bu geleneğe bu şekilde karşı çıkmak, Cumhurbaşkanının davetine karşı çıkmak emre itaatsizlikle eş sayılabilecek bir şeydir benim gözümde.

Genelkurmay'ın siber terör konusundaki tavrını da eleştiren Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: 

GENELKURMAY'A ELEŞTİRİ YAĞMURU!

Türkiye Genelkurmay da dahil siber teröre tatbikat düzeyinde bile hazır olmadığına dair bir haber çıktı. Ben silahlı kuvvetlerden çok güçlü bir yalanlama beklerdim. Bugün dünyanın en önemli meselesi siber terörizm, tatbikat düzeyinde bile hazır değiller ama Adana'da olduğu gibi bir binanın içine girdikleri, orada başörtülü bir hanım olduğu zaman o binayı nasıl terkedeceklerinin hesabını yapıyorlar. Hele hele sayın Cumhurbaşkanının eşine, başkomutanın eşine karşı. Hanımefendi bir geziye geldiğinde şu şekilde karşılama olsun, gelmediğinde şu şekilde karşılama olsun şeklindeki basına yansıyan o haberler doğruysa modernleşmenin merkezi olarak kendisini gösteren ordu şunu bilmelidir: Modernleşmenin esası kadının kamusal alana katılımıdır. Kadının kamusal alana şu ya da bu şekilde kamusal alana katılımının karşısında duran bir ordu çağdaş bir ordu olamaz. O zaman ne olur, kendi kendisinin içine kapanır ve birtakım törenler yaparsa kendisini ideolojik bir cemaat olarak tanımlamış olur...