BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.460,09
HABER /  GÜNCEL

Asım Kocabıyık'ın cenazesinden ilginç ayrıntı

Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık son yolculuğuna uğurlandı. Törende firari Dalan'ın çelengi dikkat çekti.

Abone ol

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Borusan Holding Onursal Başkanı Asım Kocabıyık için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Kocabıyık'ın cenaze törenine gönderilen bir çelenk dikkat çekiciydi. Çelengi gönderen kişi Ergenekon'un firari sanığı Bedrettin Dalan'dı...

Çok sayıda işadamının olduğu cenaze töreninde yağmur yağar diye bahçeye ısıtıcılar yerleştirildi.

asim-kocabiyik-cenaze-eşi.jpg

88 Yaşında vefat eden Asım Kocabıyık'ın eşi Nurhan Kocabıyık cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Nurhan Kocabıyık'ı böyle teselli etti.

Kocabıyık için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, eşi Nurhan ile çocukları Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ve eşi Zeynep  Kocabıyık, Zeynep ve Muhammed Hamedi, Nükhet ve Semih Özmen, Borusan Holding Üst Yöneticisi Agah Uğur taziyeleri kabul etti.

HERKES ORDAYDI

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Vali Hüseyin Avni Mutlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, eski bakanlardan Ali Coşkun, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, iş adamları Hüsnü Özyeğin, Adnan Polat, Haluk Ulusoy ve Şarık Tara,  sanatçılar Fazıl Say ve Bedri Baykam ile bazı ilçe belediye başkanlarını katıldı.

FİRARİ DALAN ÇELENK YOLLADI

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve ''Ergenekon'' davasının firari sanığı Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan'ın da çelenk gönderdiği görüldü.

KONFORLU CENAZE TÖRENİ

Yağmur ihtimaline karşı brandayla kapatılan cami avlusunun bazı noktalarına dış mekan ısıtıcıları yerleştirildi.

Asım Kocabıyık'ın cenazesi, Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze arabasına taşındı. Cenazeye omuz verenler arasında Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da yer aldı.

Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'ndeki aile kabristanına defnedildi.

asim-kocabiyik-cenaze-töreni.jpg
        
'TÜRK SANAYİSİ ADINA BÜYÜK KAYIP'        

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine, Asım Kocabıyık'ın Türk sanayisine önemli katkılarının olduğunu belirterek, ''Çok önemli sosyal projelere imza atan değerli bir sanayicimiz. İş dünyasının başı sağ  olsun. Allah rahmet eylesin'' diye konuştu.

MEMLEKETİNİ UNUTMAMIŞ BİRİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Asım Kocabıyık'ın takdir ettiği çok önemli bir işadamı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Kocabıyık, Türkiye'de bilhassa boru sanayisinde büyük adımlar atan, öncü olmuş büyük bir insandı. Hayırsever biriydi. Afyonkarahisar'da bilhassa Kazlar Köyü'nde köylülerle hep beraber olmuş, memleketini unutmamış, onlara büyük destekleri olmuş biriydi. Hakikaten Türk sanayisi adına büyük kayıp. Afyonkarahisarlı hemşehrimiz olması dolayısıyla biz de çok üzüldük.''

BORUSAN'I KURDU, 57 YIL YÖNETTİ

1924 yılında Afyon’da doğan Asım Kocabıyık iş hayatına 1944 yılında öğrenciyken girişimci babasının kurduğu İstikbal Ticaret şirketinde başladı.Sanayiye yatırımlarını 1958 yılında Borusan Boru Sanayii AŞ’yi kurarak sürdüren Kocabıyık, 1972’de de Borusan Holding’i kurarak bugünkü modern ve kurumsal Topluluğun ilk adımını attı.

57 yıl liderliğini yaptığı Borusan Grubu’nu 6 bin kişinin çalıştığı, çelik, distribütörlük, lojistik ve enerji alanlarında faaliyet gösteren bir dünya şirketi haline getirdi.

BMW'Yİ TÜRKİYE'YE GETİRDİ

Borusan Grubu Asım Kocabıyık'ın liderliğinde,1984'te BMW'nin Türkiye distribütörü oldu. Borusan, 1994'te dünya iş makineleri lideri Caterpillar'ın da önce Türkiye'de, ardından da Yakın Asya'daki temsilciliğini aldı. Borusan, yenilikçi uygulamalarıyla Caterpillar, BMW, Land Rover gibi uluslararası markaların en iyi yönetilen temsilciliği olarak sayısız kez küresel ödüller kazandı. Grubun işlerinin gelişimine paralel olarak lojistik sektöründe hızla büyüyen Borusan Lojistik ise sektöründe toplam kalite yönetimi ödülleri alan ilk ve tek şirket oldu.

asim-kocabiyik.jpg

2001'DE OĞLUNA YÖNETİME GEÇTİ

Kocabıyık, 2001 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini oğlu Ahmet Kocabıyık’a devrederek Kurucu-Onursal Başkan oldu.

Devlet üstün hizmet madalyası ve İtalyan Hükümeti'nin verdiği Şövalye nişanına sahip olan Kocabıyık, evli ve üç çocuk babasıydı.

Asım Kocabıyık, başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere çeşitli yüksek öğrenim kurumlarınca fahri doktora unvanına layık görüldü. Kocabıyık, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve İtalyan Hükümeti'nin verdiği Şövalye nişanına sahiptir.