BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  GÜNCEL

Asıl başarı sizin

Kayseri’deki Hasan Polatkan Ortaokulu’nda okuyan bedensel engelli Dilara Ağca ve Mehmet Kurt, sınıflarını başarıyla geçerek arkadaşlarıyla b...

Abone ol

Kayseri’deki Hasan Polatkan Ortaokulu’nda okuyan bedensel engelli Dilara Ağca ve Mehmet Kurt, sınıflarını başarıyla geçerek arkadaşlarıyla birlikte karnelerini aldı.
Bedensel engellerine ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat sürmelerine rağmen Dilara ve Mehmet başarılarıyla, öğretmenlerinin takdirini, arkadaşlarının da sevgisini kazandı. Sınıflarında düzenlenen karne töreninde, arkadaşlarıyla birlikte karne almanın heyecanını yaşayan 5’inci sınıf öğrencisi Dilara Ağca ve 6. sınıf öğrencisi Mehmet Kurt, bir üst sınıfa geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi.
Karnesini almak için annesi Dursen Ağca ile birlikte okula gelen ve mutluluğu gözlerinden okunan Dilara Ağca, ’’Sınıfımı geçtiğim için çok mutluyum ama okulumuz kapandığı için de üzgünüm. İnşallah gelecek sene tekrar buluşacağız. Bundan sonra daha başarılı olmak istiyorum. Arkadaşlarımı çok seviyorum. Arkadaşlarımla beraber 1 yıl boyunca çok çalıştık, şimdi karnemizi alıyoruz. Tatilde dinleneceğim, bol bol arkadaşlarımla oynayacağım ve gelecek seneye hazırlanacağım. Karnemi aldığım için çok mutlu ve heyecanlıyım’’ dedi.
Kızının başarısından dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Dilara’nın annesi Dursen Ağca da, ’’Kızım başarısıyla bizi gururlandırdı. Bir yıl boyunca derslerinde başarılı olmak için çok çalıştı ve bunun karşılığında da başarılı oldu. Kızım bizi gururlandırdı. Bundan sonra daha da başarılı olacağına inanıyorum’’ diye konuştu.
Engelli öğrenci Mehmet Kurt ise ’’Bir yıl boyunca çok çalıştım ve bugün de arkadaşlarımla birlikte karnemi alıyorum. Çok mutluyum. Tatilde bol bol dinleneceğim’’ dedi. Mehmet’in annesi Emine Kurt ise oğlunun kendisine Allah’ın bir lütfu olduğunu belirterek, ’’Mehmet bazı durumlarından dolayı arkadaşlarıyla diyalog kuramıyor. Yine de buna şükür, başarılı oldu ve sınıfını geçti’’ şeklinde konuştu.
Hasan Polatkan Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Kucur da, öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını belirtti. Kucur, daha önce okuldaki öğretmen ve öğrencilerin başlattığı kampanya ile alınan akülü tekerlekli sandalye verdikleri Dilara ve Mehmet’in başarıyla sınıflarını geçtiklerini ifade ederek, ’’Bugün daha önce akülü tekerlekli sandalye verdiğimiz öğrencilerimiz 6. sınıf öğrencimiz Mehmet Kurt ve 5’inci sınıf öğrencimiz Dilara Ağca’ya hayatlarında başarılar diliyoruz. İkisi de başarılı öğrencimiz, ikisi de belge aldılar. Dilara ve Mehmet’le birlikte tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum’’ diye konuştu.
(İHA)