BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.405,61
HABER /  GÜNCEL

Öğrenci ve veliler yol kapattı

Samsun’da okullarını yıkılmasını istemeyen Tarım Meslek Lisesi öğrencileri ve velileri eylem yapıp, Atatürk Bulvarını bir süreliğine araç tr...

Abone ol

Samsun’da okullarını yıkılmasını istemeyen Tarım Meslek Lisesi öğrencileri ve velileri eylem yapıp, Atatürk Bulvarını bir süreliğine araç trafiğine kapattı.
Atakum ilçesi, Tarım Meslek Lisesi- Tarım Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri ve velileri okullarının yıkılmaması için bir araya geldi. Okul Aile Birliği’nin organize ettiği, Eğitim-Sen ile Eğitim-İş sendikalarının destek verdiği eylemde, çok sayıda öğrenci ve veliler okullarının yıkılıp cami yapılacak olmasına tepki gösterdi. Öğrenciler de giydikleri “Ağacımı kesme, okulumu yıkma” yazılı tişörtleri ile tepkisini gösterdi.
Okul önünde basın açıklaması yapan Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar, “Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013-2014 ders yılı sonunda Gelemen YİBO’ya taşınması planlandığına dair resmi bir yazı tarafıma gönderilmiştir. Kendi okuluna ve öz varlığına sahip çıkması gereken İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü maalesef mahkeme sonucunu beklemeksizin apar topar bizim okulumuzu terk etmemizi istemektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okulumuza ve çocuklarımıza üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Kendi öz malına ve okuluna sahip çıkmayan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızı nasıl emanet edeceğiz? Sayın Valimizin uğradığımız bu haksızlığı belgeleriyle bir de bizden dinlemesini, okulumuza ve çocuklarımıza sahip çıkmasını bekliyoruz. O gelinceye kadar da buradayız. Okul Aile Birliği, öğrenciler, veliler ve sivil toplum kuruluşları olarak Gelemen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na gitmeyi kabul etmiyoruz. Mahkeme kararları açıklanana kadar okulumuzu terk etmeyecek ve okulumuzda nöbet tutmaya devam edeceğiz. Bu olayda ihmali bulunan ve görevini kötüye kullanan kamu görevlileri hakkında savcıları göreve davet ediyoruz” dedi.
Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, veliler ve öğrenciler Atatürk Bulvarı’nı araç trafiğine kapattı. Bunun üzerine emniyet güçleri trafiği kapatanlara uyarıda bulundu. Bir süre sonra yolu kapatanlar uyarıları dikkate alırken, çevik kuvvet ekipleri ise yol üzerinde güvenlik önlemi aldı. Polisin güvenlik önlemi aldığı okul önünde öğrenciler ve veliler İstiklal Marşı okuyup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Karne alan öğrenciler ise yaptıkları açıklamada okullarının yıkılacak olmasından dolayı üzüntülü olduklarını dile getirerek yetkililerden yardım istedi.
(İHA)