BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gül, genç kaymakamlara seslendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Gittiğiniz yerlerde devletin ve hükümetin politikalarını siz uygulayacaksınız. Kendinizi gittiğiniz ilçelerde k...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Gittiğiniz yerlerde devletin ve hükümetin politikalarını siz uygulayacaksınız. Kendinizi gittiğiniz ilçelerde küçük bir devletin yöneticileri gibi düşünmeniz gerekir. Bu bağlamda bütün bilgilerinizi, görgülerinizi orada uygulama alanına geçireceksiniz. Devletin ve hükümetin ilk kapısı sizsiniz. Vatandaş devleti ilk defa siz de tanıyacak. Onun için büyük bir heyecanla görevinize başlamanız gerekecek” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve beraberindeki 99. dönem kaymakam adaylarını Çankaya Köşkü’nde kabul etti. 60 genç kaymakamın bulunduğu kabulde bir konuşma yapan Gül, kaymakamların güzel eğitim aldığını belirterek devletin kaymakamları yetiştirmek için hiçbir şeyden kaçınmadığını kaydetti. Kaymakamların milletin hizmetine hazır olduğunu anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mülki İdare Amirliği’nin devlet sistemimiz içerisinde çok önemli bir yeri vardır. Türk devlet sisteminin çatısı Mülki İdari Amirlerinin üzerlerine oturmuştur. Mülki İdare Amirliği’nin de ilk adımı kaymakamlıktır. Eğer bir ülkenin devlet sisteminin temel taşlarından biri Mülki İdare Amirliği ise bu göreve geleceklerin en iyi şekilde yetiştirilmesi gerekir. İşte onun için sizlerden hiçbir şey kaçınılmamıştır. Sizleri en iyi şekilde yetiştirmek, sizlere sorumluluk ve görev verildiğinde gözümüz arkada olmayacak şekilde bu iş en iyi biçimde yapmanız için her türlü kaynak seferber edilmiştir”
Kaymakamlara görev ve sorumluluklar verdikten sonra tabi ki beklentinin büyük olacağını anlatan Gül, şöyle konuştu: “Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki gittiğiniz yerlerde devletin ve hükümetin politikalarını siz uygulayacaksınız. Kendinizi gittiğiniz ilçelerde küçük bir devletin yöneticileri gibi düşünmeniz gerekir. Bu bağlamda bütün bilgilerinizi, görgülerinizi orada uygulama alanına geçireceksiniz. Devletin ve hükümetin ilk kapısı sizsiniz. Vatandaş devleti ilk defa sizde tanıyacak. Bulunduğunuz yerlerde bütün devlet organlarının en iyi şekilde koordineli çalışmasını yine siz sağlayacaksınız. Gittiğiniz yerin bütün potansiyelini harekete geçirmek yine sizin elinizde olacaktır. Onun için büyük bir heyecanla görevinize başlamanız gerekecek.”

“GİTTİĞİNİZ YERLERDE ÇOK GÜZEL İNTİBAH BIRAKIN”
Gül, kaymakamların kesinlikle “süremi geçireyim, suya sabuna değinmeden görevimi yapayım, ondan sonra zamanı geldiğinde yükseleyim” anlayışı içerisinde olmamasını isteyerek “Böyle olursa ne hizmet yaparsınız ne de takdir görürsünüz ne de açıkçası geleceğiniz parlak olur. Ama ne kadar dikkatli, bilgili atılgan, liderlik yapan, canı gönülden orada vatan görevi yaparcasına ki vatan görevi yapıyorsunuz işinize sahip çıkarsanız hem büyük bir manevi haz alırsınız hem de bulunduğunuz ilçelerdeki vatandaşlarımın gönlünde taht kurarsınız. Sizin büyükleriniz vardır ki hâla ilk kaymakamlık yaptıkları yerlerde hatırlanır. Onun için gittiğiniz yerlerde çok güzel intibah bırakın”

“HİÇ KİMSENİN ‘BEN MAHRUMİYET BÖLGESİNDEYİM’ DİYE GEREKÇESİ YOK ARTIK”
Kaymakamların kendilerini de bir taraftan geliştirmeye devam etmesini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:
“Hiç kimsenin ‘ben mahrumiyet bölgesindeyim’ diyerek gerekçesi yok artık. Bugünkü iletişim teknolojisi Türkiye’deki iletişim altyapısı bu imkanı sunmaktadır. Dolayısıyla bir taraftan kendinizi geliştirmeye devam ederken bir taraftan da millete hizmette bütün gücünüzle çalışın. Adil olun, eşit olun. Küçük yerlerde sakın ha kimseye haksızlık yapmayın, taraf tutmayın. Bunu gerçekleştirdiğinizde siz de kendinizdeki liderliği o zaman hissedeceksiniz. Unutmayın ki Türk milleti kendisine hizmet edenleri hiçbir zaman unutmaz.”
Gül, konuşmasının sonunda kuralarını çeken kaymakam adaylarını tebrik etti.
İçişleri Bakanı Efkan Ala da kaymakamların 3 yıl süren yoğun staj programı çerçevesinde aldığı eğitimleri anlattı. Kaymakamların yabancı dil eğitimi de aldığını dile getiren Ala, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genç kaymakamlarımız kamu, özel ve üçüncü sektör işbirliğini esas alarak ilçelerin bütün dinamiklerini harekete geçirmek için iyi yönetişim tekniklerini kullanan, toplumun huzur ve güvenini sağlarken bireyin temel hak ve özgürlüklerini korumayı en önemli vazife bilen, gelişen ve büyüyen Türkiye’nin hedeflerine ve vizyonuna yakışan bir görev anlayışıyla görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerdir.”
İçişleri Bakanı Ala, kaymakamların atandıkları ilçelerin lider yöneticileri olarak kendilerine tevdi edilen emanetin sorumluluğunu bilerek vatandaşlara en iyi şekilde hizmet edeceklerine inandıklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dereceye giren 99. dönem kaymakam adaylarına da hediye verdi.
(İHA)