BIST 9.878
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Artık hesaplar Apple Watch'dan

Apple 9 Eylül duyurusunda Apple Watch dışında mobil ödeme sistemi Apple Pay’i de tanıttı, Visa da her türlü desteği vereceğini açıkladı.

Abone ol

Apple’ın mobil ödemeler pazarına sistemi ile sağlam girişi, bu alandaki önemli bir boşluğu dolduruyor. Dijital ödemeler alanındaki bu önemli adım aynı zamanda, mobil ve temassız ödemelerde görülen potansiyel açısından da bir gösterge.

Apple Watch”ın NFC aracılığı ile Apple Pay desteklemesi, çoğu kişinin gerçekleşmesini beklediği bir özellikti.

Apple ile mobil ödemeler alanında anlaşma yaptığını haber verdiğimiz Visa firması 2007’den beri temassız kartları ve terminaller ile uğraşıyor. Visa Europe Dijital Ödemeler Başkanı Steve Perry, Apple’ın mobil ödemeler pazarına girişi, dijital ödemeler dünyasındaki fırsatların ne kadar büyük olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.” diyor. Visa firmasının Avrupa çapındaki 1,5 milyon temassız ödeme noktası, Apple için çok büyük bir başlangıç platformu haline gelebilir.

artik-hesaplar-apple-watch’dan.png

Apple firmasının mobil ödeme alanına getireceği canlılık için onlarla beraber çalışacaklarını da ekleyen Perry, “Apple’ın bu hamlesinin temassız ödemeler konusundaki farkındalığın ve kullanımın artmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyor ve mobil ödemeler ekosistemindeki tüm oyuncuların bundan faydalanacağını öngörüyoruz. Bu yeni hizmeti Avrupa’da hayata geçirmek için Apple ve üye bankalarımızla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Çıkışıyla milyonlarca kişiyi heyecanlandırmayı başaran Apple Watch’ın fotoğraflarına göz atmak için