BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Artık bilgisayarınızı her yerde bırakabilirsiniz

Mac bilgisayarınızı rahatlıkla masada bırakıp gidebilrisiniz, elektrik kablosu söküldüğü anda Laplock bağırmaya başlayacak ve sizi uyaracak.

Abone ol

TechCrunch Disrupt 2014 Londra etkinliğinin Hackathon bölümünde geliştirilen uygulamalardan biri Mac dizüstü bilgisayarınızın güvenliği ile ilgili.

24 saatte geliştirilen ve kullanıma hazır hale gelen “Laplock” isimli program Martin Saint-Macary ve Ivan Maeder’in yaratıcı beyinlerinden çıkma.

Laplock sadece Mac bilgisayarlar için kullanılan bir program. Programı kuruyorsunuz ve cep telefonu numaranızı giriyorsunuz. Mac bilgisayarınız nerede olursa olsun, fişini takıp kapağını kapatıp gidebilirsiniz. Eğer birileri fişini çıkartıp dizüstü bilgisayarı almaya çalışırsa, Laplock hem yüksek volümde bir alarm sesi çıkartıyor, hem de telefonunuza bir acil durum uyarı mesajı (veya Yo mesajı) gönderiyor.

Uyarı mesajı gönderimi için bilgisayarınızı bırakırken mutlaka internet bağlantısının aktif olduğuna emin olmalısınız. Yine de Laplock eğer mesajın iletilemediğini farkederse sizi direk arayabiliyor da. Mac kullanıcıları uygulamayı hemen indirip deneyebilirler. Ayrıca kısa zamanda App Store’da da bulunabilecek.

Hayatınızı kolaylaştıracak bu gelişmeye ait tanıtım videosunu izlemek için