BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  DÜNYA

Arınç, Türkiye-Yemen Parlamentolararası Dostluk Grubu’nu kabul etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yemen’e ekonomik ve mali desteğimiz devam edecek" dedi. <br/>Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye-Yemen ...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yemen’e ekonomik ve mali desteğimiz devam edecek" dedi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye-Yemen Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Fuad Mohammed Abdul Kerim ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Türkiye- Yemen Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’ün de hazır bulunduğu kabulde konuşan Arınç, Yemen ile Türkiye arasında tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkileri olduğunu belirtti. İki ülke halkının yüzyıllardan bu yana birbirlerini kardeş olarak gördüklerini dile getiren Arınç, "Bugün de hükümetler ve parlamentolar arası ilişkilerimiz çok güçlüdür. Bunun bir örneği olarak da Parlamentolararası Dostluk Grubu ülkemizi ziyaret ediyor" dedi.
Kendisinin aynı zamanda Türkiye-Yemen Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Başkanı olduğunu hatırlatan Arınç, bu sıfatla da Yemen’le sürekli görüşmeler içerisinde olduğuna işaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün iki yıl önce gerçekleştirdiği Yemen ziyaretinin heyetinde yer aldığını anlatan Arınç, "Yemen’e ekonomik ve mali desteğimiz devam edecektir. Türkiye, Yemen’in kalkınmasına, aradaki ticaretimizin güçlenmesine, Yemen’in demokratik bir ülke olarak huzur ve istikrara kavuşmasında çok büyük destek olacaktır" diye konuştu.
Arınç, Yemen’de 2011 yılından itibaren yeni bir sürecin başladığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu süreci Türkiye olarak destekliyoruz. Süreç olağan bir şekilde ilerlemektedir. Bu yıl içerisinde anayasanın yapılması ve buna bağlı yasaların çıkarılmasını takiben önümüzdeki yılın başlarında Yemen’de seçimlerin yapılacağını düşünüyoruz. Bu süreçte Yemen halkına, Yemen parlamentosuna ve değerli dostlarımıza başarılar diliyoruz."
Türkiye-Yemen Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Fuad Mohammed Abdul Kerim de Başbakan Yardımcısı Arınç’a davetlerinden dolayı teşekkür etti. Görüşme açıklamaların ardından basına kapalı devam etti.