BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.403,62
HABER /  DÜNYA

Suriye’den herhangi bir füze saldırısı tehdidi yok

İncirlik 10.Tanker Üs Komutanlığı’ndaki ‘Patriot Birliği’nin Hollandalı Komutanı Albay Peter Koning, şu ana kadar Suriye’den Türkiye’ye yöne...

Abone ol

İncirlik 10.Tanker Üs Komutanlığı’ndaki ‘Patriot Birliği’nin Hollandalı Komutanı Albay Peter Koning, şu ana kadar Suriye’den Türkiye’ye yönelik herhangi füze saldırısına yönelik bir alarm almadıklarını belirtti. Koning, söz konusu füzelerin, Suriye topraklarındaki insanları öldürdüğünü tespit ettiklerini ifade ederek, “Bu durum bize üzüntü veriyor” dedi.
İncirlik’te konuşlandırılan birliğin komutasını Albay Marcel Buis’ten devralan Albay Koning, Türk kökenli Hollandalı Yüzbaşı İbrahim Ekiz ile birlikte Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Coş, Koning’e yeni görevinde başarılar dileyerek, “Dost ve müttefik Hollanda’nın hava kuvvetlerinden siz değerli seçkin komuta kadrosu ve personelinizin ilimize gelmesi, burada bölge barışına katkı sağlayacak hizmetleri NATO şemsiyesi altında icra etmesi bizim için büyük bir memnuniyet kaynağı. Teşekkür ediyoruz, hoş geldiniz” diye konuştu.
Albay Koning ise görevine yeni başladığını hatırlatarak, “Güzel Adana’yı ve halkını korumak bizim için bir şereftir” ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin, ‘Şu ana kadar Suriye tarafından patriot ile ilgili tehdit unsuru algılandı mı? Her hangi bir tedbir var mı?’ sorusuna Koning, şu yanıtı verdi:
“Tabi ki patriot sistemlerinden Suriye’de tüm havalanan füzeleri tespit edebiliyoruz ama Suriye’den havalan füzeler Türk sınırına yaklaşmadan tekrar Suriye toprakları içinde yere düşüp, kendiliğinden imha oluyor. O açıdan bizim herhangi bir tedbirimiz falan söz konusu değil ama tabi ki o füzelerin Suriye topraklarına düşüp, orada insanların öldüğünü de tespit ediyoruz. Bu da bizim için üzüntü verici. Şu ana kadar da Suriye’den Türkiye’yi tehdit edecek bir füze saldırısı algılanmadı.”