BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.409,14
HABER /  DÜNYA

Meclis yine birbirine girdi

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Bülent Tezcan ile AK Parti’li Ayşenur Bahçekapılı arasında “kürsüye salyalarını sıçrattın” tartışması yaşandı. ...

Abone ol

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Bülent Tezcan ile AK Parti’li Ayşenur Bahçekapılı arasında “kürsüye salyalarını sıçrattın” tartışması yaşandı. Kavasın kürsüyü silmesi tansiyonu yükseltirken, BDP’li Pervin Buldan’ın kavası savunması kavganın büyümesine neden oldu.
TBMM Genel Kurulu’nda Gezi Parkı’nda yaşanan olaylar yine tansiyonu yükseltti. Gündem dışı söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Başbakan Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Tezcan’a kürsüyü göstererek, “Salyaların buraya sıçramış, ben buraya dokunamam” dedi. Bahçekapılı’nın bu sözleri üzerine bir kavas gelerek kürsüyü temizledi. Kavasın bu hareketine CHP sıralarından tepki geldi. Tartışmalar sürerken, başka bir kavasın da yoklama kağıdını Meclis’i yöneten Başkanvekili Sadık Yakut’a getirmesi tartışmayı alevlendirdi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, CHP sıralarından kavasa tepki gösterilmesine tepkiyle karşılık verdi. Buldan’ın “O bir çalışan. Siz bir emekçiye nasıl böyle davranıyorsunuz” sözleri tansiyonu bir anda yükseltti. CHP’li Mevlüt Arslanoğlu, Buldan’ın bulunduğu sıraya yönelerek tepki gösterdi. Bunun üzerine CHP ve BDP’liler arasında tartışma yaşandı. Yumruklaşmayı ara giren vekiller önledi. Meclis Başkanvekili Yakut tartışmanın devam etmesi üzerine oturuma ara vermek zorunda kaldı.