BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Arif Sağa öğretmenlik yolu

MEB yapacağı yeni düzenlemeyle ilkokul mezunu Arif Sağ'a, öğretmenlik yolunu açacak.

Abone ol

MEB Müsteşar Yardımcısı Cemal Taşar başkanlığındaki heyet, yeni kurulacak mesleki eğitim yeterlilikte model alınan İskoçya'da çalışmayı sürdürüyor. Glasgowda Iskoc Learning Direct Scholl projesi yöneticilerinin verdiği seminerde, mesleki eğitim konuları ayrıntılı olarak masaya yatırılırken,Türkiye'de bu alanda yaşanan sorunlar dile getirildi.

MEB Mustesar Yardımcısı Cemal Taşar, Türkiye'de kendi mesleğinin önde gelen çok sayıda ismin, yasal eksiklikten dolayı eğitimde resmi olarak görev alamadığını belirterek, "Arif Sağ çok defa başvurmasına rağmen, kendi müzik okulunda oğretmen olamıyor" dedi.

TBMM'de geçtiğimiz günlerde kabul edilen Özel Ögretim Kurumları Kanun değişikliğine vurgu yapan Taşar, kanuna göre özel öğretim kurumları yönetmeliğinin değişitirilmesiyle Arif Sağ gibi mesleğinin önde gelen isimlerine eğitimci kimliği kazandırılacağını kaydetti. Yönetmelikte "Uzman ve usta öğreticiler" maddesinin değiştirilmesiyle özel öğretim kurumlarının dersin özelliğine göre görevlendireceği uzman ve usta öğreticilerde artık lise mezunu olma şartı aranmayacak. İlkokul mezunları da yönetmeliğin 49. maddesinde ki "Kurumlarca ihtiyaç duyulan alanlarda öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumundan mezun öğretmen bulunmaması halinde dersin özelliğine göre uzman ve usta öğreticiler görevlendirilebilir" hükmünce usta oğretici olarak öğretmenlik yapabilecek.