BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'dan 200 kişilik neşter

Yakın tarihin en büyük satın almalarından birinin ardından, Apple Beats'te gereksiz çalışan istemiyor. Peki hangi departmanlar tazminatı yüklenecek?

Abone ol


Apple'ın kendi tarihindeki en büyük satın almayı gerçekleştirerek 3 milyar dolara sahiplendiği müzik şirketi Beats'te 200 kişilik personeli işinden edeceği haberi gündeme bomba gibi düştü. Bloomberg haberine göre Apple, Mayıs ayında komple satın aldığı Beats Electronics'te büyük ölçekli bir yeniden yapılandırmaya gitmeye hazırlanıyor.

İşten çıkarmaların temelinde ise, Beats ile ortak operasyonlarda fazlalıkların törpülenmesi ve aynı işi yapmakta olan Apple çalışanları varken gereksiz yere işgücüne yatırım yapılmaması yatıyor. Diğer bir deyişle her iki şirketin de ortak olarak bulundurdukları insan kaynakları, finans ve benzeri departmanlarda Beats tarafında önemli bir eksilme olacak. Beats'in bu operasyonlarına da artık Apple bakacak.

beats.jpg 

Beats gibi ürettiği müzik aksesuarlarının kalitesi kadar, yaptığı markalaşma çalışmalarını da fiyatlarına yansıtan bir şirketin özellikle İK ve finans gibi departmanlarında çalışanların, daha büyük bir marka tarafından işinden edilmesi ise maliyete endeksli düzenin merhamet tanımadığını bir kez daha hatırlatıyor.