BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖF sınav giriş belgesi çıkarma ekranı!

AÖF sınav giriş belgesi alma işlemi için artık son gün. AÖF sınavı 23-24 Ocak'ta yapılacak. AÖF sınav yerini öğrenen adaylar için diğer işlem ise aof sinav giris belgesi alma işlemi. AOF sınav giriş belgesi internethaber'de

Abone ol

AÖF sınav giriş belgesi alma işlemi için kritik süreç bitiyor. AÖF final sınavları 23-24 Ocak'ta bu haftasonu yapılacak. Peki AÖF sınav giriş yerini öğrenen öğrenciler aöf sınav giriş belgesini nasıl alabilecek? AÖF sinav giris belgesi çıkarma linki intenrethaber'de olacak.

AÖF sınav giriş belgesi çıkarma ekranı anadolu.edu.tr adresinde erişime açıldı. Öğrenciler aof sinav yeriöğrenme ve aof sinav giris belgesi çıkarma sayfasına T.C ve TCKN şifresi ile giriş yapabilecek.

AÖF 2015-2016 güz dönemi dönem sonu sınavları için geri sayım başladı. Açıköğretim Fakültesin de,eğitim gören öğrenciler, 23-24 Ocak 2016 tarihinde yapılacak olan güz dönemi dönem sonu sınavı için “Sınav Giriş Belgesi” ile ilgili detayları merak ediyorlardı. AOF sınavına girecek olan öğrenciler sınav giriş yerlerini ve sınav giriş belgeleri öğrenmek için Anadolu Üniversitesinin resmi web sitesi www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresine giriş yaparak, karşılılarına gelecek olan ekranda bulunan ilgili alanlara T.C. Kimlik Numaraları ve şifreniz ile giriş yaparak öğrenebilirler.

AÖF SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLER BU KONULARA DİKKAT ETMELİ!

AÖF güz dönemi dönem sonu sınavına girecek olan öğrencilerin sınavdan önce bazı konulara dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. Bu tavsiyeler şöyle;

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmamaktadır. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmenizde ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulunmanızda fayda olacaktır.

AÖF SINAV YERLERİNE 10 YENİ İLÇE DAHA EKLENDİ

AÖF sınavları için, 7 ilçedeki sınav merkezlerinin arasına; Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş de eklendi.

AÖF SINАVLАRINА GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER!

    Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport )
    Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
    Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve satte sınava girmek zorundadırlar.
    Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden herhangi biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

AÖF 2015- 2016 SINAV TARİHLERİ

AÖF Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016

AÖF Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016

AÖF Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016

AÖF 2015-2016 Tek Ders Sınavı16 Temmuz 2016

AÖF SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN SON TARİHLER

 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
    Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
    Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
    Bahar Dönemi Dönem Sonu 24 Nisan 2016
    Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

AÖF SINAV YERLERİ NASIL BELİRLENİYOR?

AÖF sınav giriş yerleri ile ilgili Anadolu Üniversitesi, öğrencilerin oturduğu semt ve ilçeye göre seçtiği sınav merkezi kapsamında bulunan okullara öğrencilerin sorumlu olduğu dersler, kayıtlı bulundukları yarıyıl vb. ölçütler göz önüne alınarak bilgisayar sistemiyle ve birbirini takip eden düzen içerisinde sınav ataması yapılmaktadır.

Üniversitemiz, sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygun olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır.

Toplu sınav ataması anında herhangi bir öğrencinin yerinin değiştirilmesi kendi koşullarına benzer gruptan ayrılarak başka bir salon veya binaya atanması mümkün değildir.

Öğrenciler ikamet ettikleri semte göre uygun olan üniversitemiz tarafından belirlenen sınav merkezlerini seçebilmektedir.

Sınavlar aşağıda belirtilen il ve ilçelerde yapılmaktadır.

AÖF SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIYOR

AÖF sınav yerleri değişimi yapmak isteyen öğrenciler; adres, büro ve sınav merkezi değişiklik işlemlerini Öğrenci Girişi bölümüne T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak, AÖF bürolarından veya Çağrı Merkezini (444 10 26) arayarak yaptırabilirler.

Sınav merkezi değişikliği, sınav organizasyonu başladıktan sonra yapılırsa bir sonraki sınavlar için geçerli olur. Bu nedenle öğrenciler, sınav merkezi değişikliği yaptırırken aşağıda verilen tarihleri ve açıklamaları göz önünde bulundurmalıdırlar.

AÖF SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

AÖF Sınavına girecek olan öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususların başında hangi durumlarda girmiş oldukları sınavın geçersiz sayılacağının bilinmesidir. Aşağıdaki durumlardan herhangi birinin, kapalı durumda olmasına rağmen yanınızda bulunduğu tespit edildiğinde sınavları geçersiz sayılacaktır.

    Dersle ilgili her türlü kitap, not vb,
    Cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı vb. iletişim araçları,
    Ruhsatlı veya ruhsatsız her türlü silah,
    Fotoğraf makinesi, kamera vb. görüntü kaydetmeye yarayan cihazlar.
    Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. veri depolamaya elverişli elektronik cihazlar.

AÖF SINAVINA GİRECEKLER İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR!

Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.

Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım kartınızı henüz almamışsanız, bağlı olduğunuz büronuzdan alınız.

Sınava 15 dakikadan daha fazla gecikenler sınava alınmayacaktır. Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde, sınava geç kalan öğrenciler, Bina Sınav Sorumlusunun yazılı izin vermesi halinde sınava alınacaktır.

Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak, alfabetik tuş takımı bulunan hesap makineleri (Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. özel elektronik cihazlar) kullanılmayacaktır.

Yumuşak uçlu siyah yazan birkaç kurşun kalem ve iz bırakmadan silen silgi yanınızda olmalıdır. (Cevap Kâğıdına siyah kurşun kalem dışında bir kalemle yapılacak işaretlemeler okutulamamaktadır.)

Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en geç bir gün önce görünüz.

Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında, resmi kıyafetle sınava girilmeyecektir.

AÖF SINAV SÜRESİ VE SINAV OTURUMLARI NASIL OLACAK?

AÖF final sınavına girecek olan öğrenciler, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.  AÖF sınavları Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7.yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.