BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Koç'un son yazısı 3 ülkenin adını verdi

Mustafa Koç'un ölümü sonrası ünlü iş adamının, Koç Holding yayını Bizden Haberler Dergisi’ne yazdığı son yazısı gündemde.

Abone ol

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, dün sabah kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Ölümüyle Türkiye'yi sarsan ünlü işadamı kısa bir süre önce "Rusya, İran ve Suriye'ye dikkat" uyarısında bulunmuştu.

Koç Holding yayını Bizden Haberler Dergisi’ne bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Rusya ile gerilimin diplomatik yollarla düşürülmesini umuyoruz” demişti.

Koç, “Tüm ağırlığıyla hissettiğimiz Suriye’deki iç savaşın, Rusya’nın da dahil olmasıyla bölgesel bir kimlik kazanması, önümüzdeki döneme ilişkin en önemli risklerin başında geliyor” diye konuşmuştu.

İRAN'DA FIRSATLAR VE RİSKLER

İran’a yönelik yaptırımların kaldırılması yönündeki adımların ardından Tahran’ın bölgedeki ekonomik ve politik gücünün daha da artacağının aşikâr olduğunu vurgulayan Koç, “Bunun yaratacağı fırsatları ve jeopolitik riskleri çok iyi izlememiz gerekiyor” demişti.

Koç, küresel krizin üzerinden 7 yıl geçmiş olmasına rağmen yaraların hâlâ sarılamadığına da dikkat çekerek, “Dünyanın birçok bölgesinde yatırımlar ve büyüme, kriz öncesi seviyelerin çok altında. ABD Merkez Bankası’nın faiz artırma kararı, belirsizlik yaratan bir faktörü ortadan kaldırdı. Ancak, bence verdiği en olumlu mesaj, dünyanın en büyük ekonomisinin artık hasta yatağından kalktığıdır” diye konuşmuştu.