BIST 9.923
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.446,94
HABER /  GÜNCEL

Anne pantolon alacağım

13 yaşındaki Bülent mendil satıp bayramda yeni pantolon giyecekti. Ama Çalıkıran ailesi için kötü bir gündü.

Abone ol

Kadıköy'de bayram harçlığı kazanmak ve yeni bir pantolon almak için trafik ışıklarında bekleyen otomobillere kağıt mendil satan ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Bülent Çalıkıran kendisini kovalayan zabıtalardan kaçarken bir otomobilin altında kalarak can verdi.

Çalıkıran'ın ölümü gecekonduda oturan yoksul aileyi yasa boğarken, babası oğlunun ölümüne isyan ederek "Oğlumun katili belediye. O sadece kendisine yeni bir pantolon almak ve biraz bayram harçlığı kazanmak istiyordu" diye feryat etti.

Fikirtepe'de bir gecekonduda oturan yoksul ailenin 13 yaşındaki ortanca oğlu Bülent Çalıkıran önceki gün yaklaşan bayram öncesinde kendisine yeni bir pantolon almak, biraz da kendisine ve kardeşilerine bayram harçlığı çıkarabilmek için mendil satmaya başladı. Mahalledeki arkadaşı Ali Kılınç ile birlekte Koşuyolu Köprüsü altındaki trafik ışıklarında bekleyen sürücülere kağıt mendil satan Çalıkıran bir süre sonra Kadıköy Belediyesi zabıta ekiplerini farketti.

Zabıtayı gören Ali, kaçarak uzaklaşırken zabıtalar Bülent'i kolundan tutarak yakaladı. Bülent de ani bir hamle yaparak zabıtaların elinden kurtuldu ve tüm gücüyle kaçmaya başladı. Işıklardan 50 metre ileride E-5 Karayoluna kadar koşan Bülent kendisini kovalayan zabıtalara yakalanmamak için panikle yolun karşısına geçmek istedi. Yola atlayan Bülent, Ahmet Özgür Solak'ın kullandığı 34 MDC 55 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır şekilde yaralandı. Başını yere çarpan talihsiz çocuk olay yerinin hemen karşısındaki Özel Medipol Hastenisi'ne ait ambulansa konularak Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Bülent, doktorların tüm çabasına rağmen kazadan 7 saat sonra hayatını kaybetti.

Acı haber, Çalıkıran ailesinin evini yaktı. Sürekli ağlayan baba Mehmet Çalıkıran ile anne Münevver Çalıkıran, oğullarının ölümüyle ilgili belediyeyi suçladılar. Mehmet Çalıkıran, "Belediyeler fakir fukaraya kömür, çikolata ve şeker dağıtırken, bize de oğlumuzun cenazesini verdi. 3 oğlum vardı 2 kaldı. Hırsızı bile böyle kovalamazlar. Daha önce kazandığı parayla bana kameralı bir cep telefonu almıştı. Şimdi de bayramlık kıyafet alabilmek için çalışıyordu. Ayrıca astım hastası küçük kardeşi Turgay'a para vereceğini söylemişti" dedi.

Anne Münevver Çalıkıran ise "Sabah gitme dedim. "Anne pantolon alacağım" diyerek çıktı. El sallayıp gitti. Sonra ölüsü geldi. Sorumlulardan şikayetçiyim" diye feryat etti.

Kaza sırasında Bülent Çalıkıran'ın yanında bulunan arkadaşı Ali Kılınç, olayı şöyle anlattı: "Ortak olarak kağıt mendil satar, akşam olunca parayı paylaşırdık. Her zaman gittiğimiz yere gidip mendil satmaya başladık. Belediye aracından inen zabıtaları görünce yine dayak yiyeceğimizi düşünerek kaçmaya başladık. Peşimize düşen zabıtalardan biri Bülent'i bileğinden yakaladı. Bülent zabıtanın elinden kurtularak köprünün üstüne çıktı. Ben de aynı yerden yolun karşısına geçtim. Peşimden yola atlayan Bülent'e araba çarptı. Mahalleye gelerek olayı haber verdim."

Bülent Çalıkıran'ın mendil sattığı yerde sürücülere mendil satmaya çalışan 8 yaşındaki Gülbahar isimli kız çocuğu da bayram harçlığını kazanmak için mendil sattığını söyledi. Küçük kız, "Babam verem hastası olduğu için çalışamıyor. Annem ve ben de aç kalmamak için mendil satmak zorunda kalıyoruz. Zabıta memurları bizi gördüklerinde kovalıyorlar. Yakaladıklarında ise paramızı alıp bizi bırakıyorlar." şeklinde konuştu.

Çalıkıran ailesinin 50 metrekarelik gecekonduda 300 YTL kira ile oturduğu baba Mehmet Çalıkıran'ın düzenli bir işi olmadığı bulduğu günübirlik işlerde çalıştığı öğrenildi. Bayram arefesinde hayatını kaybeden Bülent'in Muratpaşa İlköğretim Okulu 8. sınıfa, küçük kardeşi Turgay'ın aynı okulda 6. sınıfa abisi Levent'in ise lise birinci sınıfta öğrenim gördüğü öğrenildi. Çalkıran kardeşlerin birlikteliği ise artık sadece görüntülerde kaldı. İki sene önce birlikte sünnet edilen üç kardeşe yakınları kına yakarak sünnetlerini kutladıkları görüldü.