BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.401,13
HABER /  GÜNCEL

Anıtkabir ağlama duvarı mı oldu?

Anıtkabir'i Yunan tapınağına benzettiği için ulusalcıların ağır hakaretlerine maruz kalan Şahlanış Hareketi lideri Murat Altun, yine konuştu

Abone ol

Anıtkabir tartışması büyüyor. Açıklamalarıyla Atatürkçü-Kemalist kesimin eleştiri oklarını üzerine çeken Türkiye Şahlanış Hareketi lideri Murat Altun, Yeni Akit gazetesine konuştu.

“BANA ‘KEMALİST' DEMEK KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR”

Kendisine küfür eden sözde Atatürkçülere sert tepki gösteren Altun, kendisine Kemalist-ulusalcı denmesinin yanlış olacağını söyledi. Altun, “22 yıllık mazisi olan bir siyasi fikir hareketiyiz. Hiçbir zaman Kemalist olmadım, olmam da. Hayatım boyunca her türlü bölücülük ve milli değerleri manevi köklerinden ayıran ulusalcı dünya görüşü ile mücadele etmiş birisiyim. Bizim hareketimiz ‘izm' ve ‘ist'lere karşıdır. Çünkü bütün izm ve ist'ler istismar sebebidir. İki saatlik benimle yapılan röportajdan sadece Anıtkabir hakkındaki görüşlerim alınarak malum çevreye hedef tahtası yapıldım” dedi.

“YUNAN AKRAPOL TAPINAK MİMARİSİ TARZI ANITMEZAR, ATATÜRK'E HAKARETTİR”

Anıtkabir'in Yunan tapınağına benzediğini yineleyen Altun, “Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım. Gerçek Atatürkçüler de dahil Türkiye'nin yüzde 80'nin hissiyatını mertçe ve yüreklice dile getirdim. Dünyanın değişik yerlerden insanları toplasanız, gözlerini bağlasanız. Uçakla Ankara'ya getirip ezan vaktine denk getirmeden Anıtkabir'e götürseniz. Gözlerini açıp ‘nerdesiniz' diye sorsanız. Biz Yunanistan'dayız, Akrapol burası derler. Ömrü hayatı Yunanistan'la mücadele etmekle geçmiş bir milli liderin mezarını Yunan tapınağı şeklinde yapmak olacak şey mi? Bu bizim inancımıza da uygun değildir. Yunan akropol tapınak mimarisi şeklinde yapılan Anıtkabir'i, Aziz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsına, temsil ettiği davasına açık hakaret olarak sayıyoruz” diye konuştu.

“ÖLÜLERDEN MEDET UMANLAR ATATÜRKÇÜ OLABİLİR Mİ?”

Ulusalcıların, Anıtkabir'i Yahudilerin ağlama duvarı haline getirdiğini belirten Altun, Atatürk hayatta olsa bunlara çok kızacağını söyledi. Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulusalcılar sıkışınca gidip Anıtkabir'de ağlıyorlar. Ağlama duvarına çevirdiler. Gazi Mustafa Kemal Paşa, ‘Ölülerden medet ummak medenilerin karı değildir' demiştir. Şimdi soruyorum. Ölülerden medet umanlar Atatürkçü olabilir mi? Sözde Atatürkçüler, 15 yıl boyunca Atatürk'ü mumyalattılar. İlaçlı bir tabutun içinde beklettiler. Bu mu Atatürk sevgisi?”