BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  DÜNYA

Amerika'da 'Irene' kasırgası alarmı

Obama, Amerikalıları 'Irene' kasırgası tehtidine karşı uyardı!

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalıları "Irene" kasırgası tehdidini ciddiye almaları ve tahliye emirlerine uymaları konusunda uyardu. Obama, kasırganın "büyük tehlikeye ve zarara yol açmasının beklendiğini" söyledi. Barack Obama, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm göstergelerin, Irene'in "tarihi" bir kasırga olacağı yönünde olduğunu ifade etti.

Irene kasırgasının, New York ve Washington'un da yer aldığı doğu kıyılarında etkili olması bekleniyor.

NEW YORK ALARMDA, KASIRGA MANHATTAN'I VURABİLİR

New York'u Pazar günü etkisi altına alması beklenen İrene kasırgası nedeniyle kentin bazı bölgelerinde tahliyeler başladı. Özellikle yaşlıların yaşadığı huzurevleri ve hastanelerde başlatılan tahliye işlemleri aralıksız devam ediyor. Kasırga'nın Manhattan'ı vurma ihtimalinin bulunması kentte endişeleri daha da artırdı.

ABD'nin kuzeyinde yarından itibaren etkisini altına alması beklenen Irene kasırgası yüzünden aralarında New York'un da bulunduğu birçok eyalette olağanüstü hal ilan edildi.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kentte polis, itfaiye ve tüm belediye ekiplerinin en üst düzeyde alarma geçirildiğini belirterek halkı kasırgaya karşı duyarlı olup, gerekli önlemleri almaya davet etti.

HASTALAR TAHLİYE EDİLİYOR

New York'un Coney Island, Rockaway Beach, Staten Island ve Manhattan'ın finans bölgesinde yer alan Battery Park bölgesinde hastanelerin tamamının bugün akşam saatlerine kadar tamamen tahliye edileceği bildirildi. Çok sayıda havayolu da hafta sonları uçuşlarını iptal ettiğini bildirdi. Kasırga yüzünden, JFK ve La Guardia'da havaalanlarında uçuşların tamamen durabileceği belirtildi. ABD'nin kuzey bölgesinde ise tren seferleri hafta sonu tamamen iptal edilecek.

METRO VE BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÇALIŞMAYABİLİR

New York'ta Pazar gününden itibaren metro ve belediye otobüslerinin seferlerinin tamamen durabileceği bildirildi. Yetkililer konuya ilişkin, "Kasırga'nın şiddetine göre şehirde seferleri kısmen veya tamamen iptal edebiliriz" dedi. New York'ta hastanelerde acil durum ilan edildi.

ÇANTANIZI HAZIR TUTUN ÇAĞRISI

Halka acil olmadıkça evlerinden çıkılmaması yönün uyarılar yapılırken "Çantanızı hazırlayın" çağrısı yapıldı. New York'ta hafta sonu yapılacak tüm etkinlikler ise iptal edildi. Kentin elektrik hizmetini sağlayan Con Edison'da yaptığı açıklamada acil durum ilan ettiklerini belirterek, "New York'ta bazı bölgelerde kasırganın etkisiyle elektriklerin kesilebileceğini belirterek, halkı kesintilere karşı hazırlıklı olma konusunda uyardı.

KASIRGA HIZLA ABD'YE YAKLAŞIYOR

Bahama adaları, Turks ce Caicos adalarından geçen kasırganın şiddetinin ikinci kategoriye düştüğünü belirten yetkililer, kasırganın ABD'de etkisini ilk olarak Kuzey Karoliyna'da göstereceğini ifade etti. Yetkililer, daha sonra New York, New Jersey, New England bölgesinde eyaletleri de etkisi altına alması beklenen kasırganın hızının saatle 120 mili bulabileceğini kaydetti.