BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Amanoslarda uyuşurucu operasyonu

Hatay İl Jandarma Alay Komutanlığı, Amanoslardaki esrar tarlalarına operasyon düzenledi. <br/>Salı günü akşam saatlerinde İl Jandarma Alay K...

Abone ol

Hatay İl Jandarma Alay Komutanlığı, Amanoslardaki esrar tarlalarına operasyon düzenledi.
Salı günü akşam saatlerinde İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan çıkan toplam 142 kişilik jandarma özel harekat timi, daha önceden tespit edilen esrar tarlalarına ulaşmak üzere iki ayrı noktadan gece Amanos dağlarına tırmanmaya başladı.
Zırhlı ve personel taşıyıcı araçlarla merkeze bağlı Gülderen ve Karlısu köylerinin bulunduğu noktaya gelen jandarma özel harekat timleri, gecenin karanlığında esrar tarlalarına doğru yaya intikal etti.
Gece saat 21.00 sıralarında başlayan tırmanışla Amanos Dağları’nın sarp kayalıkları ve ormanlık alanlarını zorlu bir yürüyüşle geçen ekipler, dağın zirvesindeki esrar tarlalarına vardıklarında saatler 04.00’ü gösteriyordu. Jandarma özel harekat timleri Amanos dağlarına tırmanırken, Karlısu ve Gülderen gibi köylerin dağa çıkan yollarında da geniş güvenlik önlemleri aldı. Alınan güvenlik önlemleriyle operasyonun sürdüğü saatlerde Amanos dağlarına sivillerin çıkmalarına izin verilmedi.
Öte yandan, zehir tacirlerinin operasyonu engellemek için Amanos dağlarındaki kızılçam ormanlarında yangın çıkartabilecekleri de göz önüne alınarak, Antakya Orman İşletme şefliğine bağlı ekipler de bölgede hazır tutuldu.
(İHA)