BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Biri kasiyeri oyaladı, diğeri hırsızlık yaptı

Konya’da bir markete giren 2 kardeşten biri çocuklara çikolata dağıtıp kasiyeri oyalarken, diğeri tezgahtan 2 telefon çaldı. <br/>Olay, merk...

Abone ol

Konya’da bir markete giren 2 kardeşten biri çocuklara çikolata dağıtıp kasiyeri oyalarken, diğeri tezgahtan 2 telefon çaldı.
Olay, merkez Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesinde bir markette meydana geldi. İddiaya göre, iş yerine gelen ve hırsızlıktan çok sayıda kayıtları olduğu öğrenilen kardeşler Ferdi ve Volkan K. marketten aldığı çikolataları çocuklara dağıttı. Bu sırada kasaya gelen kasiyerin yanına giden kardeşlerden Volkan K., çikolata kutusu ile aldığı birkaç parça eşyanın parasını ödemek için 200 TL vererek oyalamaya başladı. Öteki kardeş Ferdi K. ise ağabeyinin oyaladığı kasiyerin kendisini görmediğinden emin olunca makarnanın altına sakladığı telefonu kutusuyla birlikte çaldı. Şüpheli, ağabeyinin oyalamaya devam ettiği kasiyere fark ettirmeden ikinci telefonu da çalarak marketten uzaklaştı.
Ağabey Volkan K. ise 200 TL’yi geri alarak, 100 lira varmış buradan al diyerek kasiyerin kafasını karıştırıp, hem 200 liranın para üzerini, hemde 200 lirayı alarak kasiyeri dolandırıp olay yerinden ayrıldı.
Polis yaptığı araştırmada gözcülük yapan şüphelilerin kardeşleri Mehtap G. ile Gökhan K’yi yakaladı. Asıl hırsızlık ve dolandırıcılık olayına karışan 2 kardeş ise kayıplara karıştı. Mahkemeye sevk edilen 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 2 kardeşin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Şüphelilerin İzmir, Bursa, Konya gibi büyük şehirlerde oyalama taktiği ile hırsızlık ve dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor.
(İHA)