BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  GÜNCEL

Aman ağzınızın tadı kaçmasın

Ramazanda ağzının tadının kaçmamasın isteyenler için Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, bakalım ne demiş...

Abone ol Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım yaptığı açıklmada, kalitesiz ve ucuz baklavaların ramazanda iftar sofralarımızda ağızmızın tadını kaçıracağını söyledi.

Ayırıca, temizliğinden emin olmadığımız baklavalardan uzak durmamız gerektiğinide dedi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanda baklava tüketiminin arttığını hatırlatarak, özellikle iftar sofralarında fazlasıyla tüketilen baklavanın, hijyenden uzak ortamlarda üretilmesinin, insan sağlığını kötü yönden etkileyeceğinide belirtti.

BAKLAVANIN KALİTELİSİ ''HIRŞ'' SESİNDEN ANLAŞILIR

Baklavanın kaliteli olmasının üstünde özellikle duran Yıldırım, kaliteli baklavanın anlaşılmasının da zor olmayacağını söyledi. Alırken tadına bakmanın ise sorunu başından çözeceğini ifade etti.

Yıldırım, kaliteli baklavayı anlamanın yollarını şöyle sıraladı:

''Birincisi, iyi baklavanın rengi altın sarısı olur. Tazeliğinin göstergesi rengidir. İkincisi, çatalı batırdığınızda tatlı bir 'hırş' sesi çıkarmalı. Bu ses, baklavanın yufkasının, pişirilme sürecinin ve şerbetlenmesinin kaliteli olduğunu gösterir. Kalitesiz bir baklavada o sesi duyamazsınız. Üçüncüsü çatalı batırıp baklavayı ağzınıza götürürken, içindeki Antep fıstığı ve tereyağının kokusunu duyarsınız. Kalitesiz ham madde kullanılan baklavada bu kokuları duyamazsınız. Tadım esnasında son testi de ağzınızda oluşan tatla yapmalısınız. Kaliteli baklava, lezzetiyle kendini gösterir. Son olarak da bir süre sonra midenizde bir yanma ya da rahatsızlık hissetmiyorsanız, tadına baktığınız baklava kaliteli ve iyi bir baklavadır.''