BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gökçeki Dikmene çağırdılar

''Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi''ne karşı çıkan bir grup, protesto eylemi yaptı.

Abone ol

''Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi''ne karşı çıkan bir grup, protesto eylemi yaptı.

Güvenpark'taki Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan gruptakiler, bir süre alkışlarla Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i protesto ettiler.

Burada basın açıklaması yapan Barınma Hakkı Bürosu Başkanı Tarık Çalışkan, Dikmen Vadisi halkı olarak bugüne kadar Gökçek'ten çözüm beklediklerini kaydetti. Çalışkan, ''Dikmen Vadisi'ne en ufak bir müdahale yapılırsa Ankara'yı, tüm Türkiye'yi karıştıracağız'' dedi.

Melih Gökçek'in, bir televizyon programında ''Dikmen Vadisi'nde gecekondu bulunmadığını, bir cemevi bulunduğunu söylediğini'' ifade eden Çalışkan, cemevinin 1993 yılında yapıldığını söyledi.

Grup adına konuşan Gülhan Yalnız da Melih Gökçek'in cemevini hedef gösterdiğini savunarak, ''Gökçek, Ankara'da bir Madımak daha yaratmak istiyor'' iddiasında bulundu.

Büro avukatı Ender Büyükçulha ve Çalışkan, hazırladıkları 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda yer alan ''tehdit'', ''ayrımcılık'' ve ''hakaret'' suçlarının maddelerini içeren metni, Gökçek'e iletilmesi istemiyle belediye çalışanlarına verdi.

Eylemde, gruptaki gençler, kısa bir tiyatro gösterisi sundular.