BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  MAGAZİN

Çakma Çiller çileden çıktı

Tansu çillere benzemek için estetik olan ve işinden atılan Çiğdem Savaş bakın neler söyledi?

Abone ol

Yaptırdığı estetikle tüm dikkatleri üzerine çeken ve eleştiri bombardımanına tutulan Savaş’ın projenin önüne geçtiği düşüncesiyle Seyhan Soylu tarafından işine son verilmiş ve yerine sanatçı Nurdan Torun getirilmişti. Savaş, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu

Tansu Çiller olacağım;
"Tansu Çiller ben olacağım diyince projenin sahibi Seyhan Hanım dedi ki “Çiğdem hiç alakan yok. Yüzün çok zayıf. Başkası ol lütfen” dedi. Ben de “Hayır, Cumhuriyet Kadını olacaksam Tansu Çiller olacağım” dedim. Yok, olmaz falan dedi. Çok inatçı bir yapım vardır. Hayır denildi bana ilk Tansu Çiller rolü. İnat ettim ve oldum."


Daha çok benzeyecektim;
"4 ay sonra ikincisine girecektim. Kafamda kararımı vermiştim. Benzeyecektim. Doktorum da “İlk etapta yüz hatlarını benzeteceğim Çiğdem’in. Çünkü yüzü çok zayıf” dedi. Ben yüzüm açık piyasaya çıktım. Herkes neresi benzemiş bunun demeye başladı. Sanki ben ilk ameliyata girdim yüzde yüz benzeyip çıkacağım dedim. O zaman Türkiye’de birbirine benzeyen çok insan olurdu".

Ben de kendimi benzetmedim;
"Tabi ki hayır. Doktorum da aynı şeyi söyledi. İlk operasyonda yüzde yüz benzemen söz konusu bile değil. En az 5 operasyon geçirmen lazım dedi.
Geri dönüşüm de yok, yüzüm de böyle kaldı. Eski Çiğdem’le hiç alakası olmayan bir surat. Alışmaya çalışıyorum. Sürekli çantamda aynayla dolaşıyorum. Önceden pek fazla aynayla dolaşmazdım, mecburum artık."

Bir daha mümkün değil yaptırmam;
"Hiç pişman değilim estetikle alakalı. Beni üzen tarafı işimden oldum. Seyhan Hanım biliyorsunuz canlı yayına katıldı ve projenin önüne geçtiği için artık Çiğdem’i Tansu Çiller rolünde çıkarmayacağım dedi. "

Nurdan Hanım Çakma Çiğdem Savaş olur;
"Seyhan Hanım’la benim 50 sözleşmem var. Ama sözleşmemde Tansu Çiller rolünde çıkacak diye bir kelime yok. Avukatım Hakan Arif Ayık şu anda araştırmasını yapıyor. Seyhan Hanım’a dava açmak istiyorum, açacağım da. Yeni Tansu Çiller Nurdan Torun olacakmış. Canlı yayında telefonda da karşı karşıya geldik kendisiyle. Bana zavallı dedi. Kimse bana zavallı diyemez. Buna Nurdan Torun da dahil olmak üzere. Aslan gibi ayaktayım. Yok işte gitsin beynini estetik yaptırsın diye bir röportajı var. Bir kere Nurdan Torun’a düşmez beni eleştirmek. Onun sanatına saygı duyarım. Benden yaşça büyük olan bir insan. Kötü şeyler söylemek istemiyorum. Çünkü kendime yakıştıramıyorum. Çocuğu yaşındaki bir insana Nurdan Torun bunları söyleyebiliyorsa ben de tabi ki çok rahat söylerim. Ona düşmez ki beni eleştirmek. Kendisi en büyük vicdansızlığı yaptı. Bir kere ben Nurdan Torun’u yıllardır hiçbir yerde göremiyorum. Tansu Çiller olayını ben pişirdim, yemeğini o yemeye çalışıyor. O da reklam yapıyor. Bu saaten sonra Nurdan Torun’dan ancak çakma Çiğdem Savaş olur. Tansu Çiller olmaz. Bence bu rolü kabul etmemeliydi. Çünkü benim hakkımdı. "


Çillerle görüşeceğim; 
" Görüşmek istiyorum kendisiyle. Nurdan Hanım ben olsaydım Tansu Çiller beni arardı diye bir şey söylemiş. İyi arasın o zaman. Ben tanışmak amacıyla görüşmek istiyorum. Ben ondan tepki alır mıyım almaz mıyım onun peşinde değilim. Ona benzemek ve yakından birebir görmek istediğim için görüşmek istiyorum. "