BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,76
HABER /  GÜNCEL

Altıntop kardeşler dolandırıldı

Hamit ve Halil Altıntop kardeşlere büyük şok. Milli takım primlerinin yattığı banka hesapları buhar oldu.

Abone ol

Mevduat hesapları boşaltılan milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşler olayı ile ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun talebi üzerine ilgili banka bünyesinde müfettiş incelemesi başlatıldı.

Hamit ve Halil Altıntop adına 2005 yılında açılan ve şimdiye kadar aldıkları primlerin yatırıldığı iki kardeşin hesaplarından 1 milyon YTL'nin üzerinde para çekildiği belirlenmişti. Milli oyuncular savcılığa dilekçe vererek sorumlulardan şikâyetçi olmuştu

Zaman, Bayern Münih ve Schalke 04 takımlarında top koşturan iki oyuncunun milli maçlardan aldıkları primlerin yatırıldığı bir bankanın Etiler Şubesi'ndeki hesaplarının, tanımadıkları kişilerce boşaltıldığını önceki gün duyurmuştu.

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma devam ediyor. Olayın yaşandığı söz konusu bankanın Genel Müdürü Müjdat Ulutekin, bankalarının böyle bir olayla gündeme gelmesinden rahatsız olduklarını söyledi. Konunun mağdur taraflarından olduklarını belirten Ulutekin, dolandırıcılık hadisesi ile ilgili kendilerinin de soruşturma yürüttüklerini ifade etti.

Bazı tespitler yaptıklarını belirten Ulutekin, "Ancak, herhangi bir müşterimizin hesabıyla ilgili ne bir gazeteciye ne de başka bir kimseye bilgi vermemiz söz konusu olamaz. Yargıya intikal etmiş bir konu." dedi.

Primlerinin yatırıldığı hesabı boşaltılarak zarara uğratılan Hamit Altıntop ise başlarına gelen dolandırıcılığın kendilerini üzdüğünü söyledi. Konuyu kamuoyuna yansıtmak istemediklerini ifade eden Altıntop, şunları söyledi: "Üzülür diye anneme bile söylemedim. Gerekli şikâyetleri yaptık. Faillerin bulunarak gerekli cezaya çarptırılacağını umut ediyoruz."

Melik Duvaklı/Zaman