BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,90
HABER /  GÜNCEL

Köylüleri kar suyu çarptı

Sular çekilince göl yatağına ekin ektiler...Ama karlar eridi ve plan bakın nasıl bozuldu;

Abone ol

Geçen yıl etkili olan kuraklık nedeniyle Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan beldesi ile Davutoğlan köyü sınırları içinde yer alan Sarıyar Baraj Göleti'nin çekilmesi ve barajı besleyen Aladağ Çayı'nın kuruması ile ortaya çıkan binlerce dönüm arazi, köylüler tarafından ekildi.

Traktörlerle sürdükleri arazide buğday ve çeşitli sebze ekimi yapan Davutoğlan ve Akçabayır köylüleri, hasat dönemini sabırsızlıkla beklerken, karların erimesi ve etkili olan yağışlar sonrası bölgeyi su bastı. Aladağ Çayı ve ve Sarıyar Baraj Göleti'ndeki su seviyesinin yükselmesiyle birlikte köylülerin ektiği binlerce dönüm arazi sular altında kaldı.

BİNLERCE YTL ZARARLARI VAR AMA ÜZÜLMÜYORLAR

Binlerce YTL zararları olmasına rağmen ektikleri arazinin sular altında kalmasına üzülmediklerini belirten köylüler, ''Yeter ki kuraklık olmasın, suyumuz bol olsun. Allah bol yağmur versin diye dua ediyoruz'' dedi.

ARZİLER ŞİMDİDEN SULAR ALTINDA

Çayırhan Belediye Başkanı Hüsamettin Yüksel de barajda su seviyesinin önemli ölçüde yükseldiğini kaydederek, ''Geçen yıl su seviyesinin düşmesi ile açığa çıkan tarlalarda köylüler bu yıl hasat yapamayacaklar. Çünkü araziler şimdiden sular altında kaldı'' diye konuştu.

Yüksel, baraj alanında ekim yapılan ve sular altında kalan arazinin 5 bin dönümden fazla olduğunu sözlerine ekledi.