BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

Peribacaları butik otel oluyor

Peribacaları genel dokusuna zarar verilmeden hizmete açılacak

Abone ol

Kapadokya'nın kayadan oyma pansiyon, butik otel ve evleri ile ünlü Uçhisar beldesinin belediye başkanı Mustafa Zuhal, “Kapadokya'da iç turizmin yanı sıra, dış turizmin de geliştirilmesi için 'kaya ev' pansiyonculuğunu destekliyoruz” dedi.

Zuhal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da belediyelerin, peribacalarının genel dokusuna zarar vermeden kayaya oyulu mekanların turizme kazandırılması için büyük çaba sarf ettiklerini ve özel sektörü desteklediklerini söyledi.

EV PANSİYONCULUĞU

Göreme, Ürgüp, Avanos, Uçhisar, Mustafapaşa ve Ortahisar belediyelerinin, kaya evleri kullanarak ev pansiyonculuğunun geliştirilmesine katkı sağladıklarını kaydeden Zuhal, şöyle devam etti:

Peri bacaları ve tabii yeryüzü oluşumları ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Uçhisar Beldesi'nde peri bacası evlerden butik otele dönüştürülen mekanların sayısı hızla artıyor. Bölgeye özgü tüf kayalardan oyulu peri bacası evleri konaklama merkezlerine dönüştüren tesisler, misafirlerine otantik ortamlarda bölgenin tabii zenginlikleriyle baş başa tatil yapma imkanı sunuyor.

KAYA EVLER

Değişik dokusu ile ideal bir konaklama imkanı olabilecek kaya ev pansiyonculuğunun geliştirilmesi, yöre halkının turizme katılmasını ve döviz akışını sağlayacaktır. Kapadokya'da iç turizmin yanı sıra, dış turizmin de geliştirilmesi için 'kaya ev' pansiyonculuğunu destekliyoruz.”