BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.431,59
HABER /  GÜNCEL

Yayınevi duruşması ertelendi

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili devam eden duruşma, 12 Mayıs tarihine ertelendi

Abone ol

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Cuma Özdemir, Abuzer Yıldırım ve Salih Gürler dinlendi. Salih Gürler'in sorgusu yarım kaldı.

Mahkeme heyeti, Emre Günaydın'ın dogum tutanağı ile anne, babası ve kardeşlerini bir arada gösterir aile nüfus kayıt tablosunun varsa dayanak belgesi ile birlikte istenmesine karar verdi. Avukat İbrahim Kalı tarafından verilen Zirve Yayınevi'ne karşı bir saldırı olacağına ilişkin ihbar mektubunun aslını talebi reddedildi.

DELİLLER REDDEDİLDİ

Otopsi fotoğraflarının verilmesine ilişkin istemin delil olanın fotoğraf değil otopsi raporu olması gözönüne alınarak reddine karar verildi. Sanıklar Salih Gürler, Emre Günaydın, Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım'ın sim kartını kullandığı imei numaraları bulunan telefonların kime ait olduğu ve bu telefonlarda kullanılan hatların kime ait olduğu ve görüşme dökümlerine ilişkin istemin reddine karar verildi.

EK SÜRE VERİLDİ

Sanık Cuma Özdemir müdafii ve sanık Salih Gürler müdafilerine bu oturum verilen ek savunma hususunda savunma hazırlamak üzere önümüzdeki oturuma kadar süre verilmesine karar verildi. Mahkeme dosyadaki iletişim kayıtlarına ilişkin CD örneklerinin incelenmek üzere ve gideri talep edence karşılandığında taraf vekil ve müdafilerine verilmesi uygun bulundu.

Zirve Yayınevi vekilinin emanetteki kendilerine ait eşyaların iadesi isteminin kabulüne, eşyaların kendilerine iadesine karar verildi. Sanık Avukatlarından Ali Koç taleplerinin mahkeme heyeti tarafından reddedildiğini söyledi.