BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  MEDYA

Altaylı'dan ateistlere 'yusuf yusuf' bombası!

Ateizm Derneği'nin kurucuları, Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın "yusuf yusuf" sorusu karşısında zor anlar yaşadı...

Abone ol

Kuruluşu medyada geniş yer bulan Ateistler Derneği'nin temsilcileri Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladılar. Amaçlarını ve neden böyle bir derneklşemeye gittiklerini anlatan Kurucu Başkan Tolga İnci ve Kurucu Üye Selin Özkohen, Altaylı'nın bir sorusu karşısında zor anlar yaşadı.

ATEİSTLER "YUSUF YUSUF" ETKİSİYLE İMANA GELİR Mİ?

Altaylı, "Kimi insanlar var ki, dini ritüelleri hayat boyu yerine getirmeyip, ömrünün sonunda 'ya acaba öbür tarafta da bir şey varsa, orada da bir problem çıkmasın' diyerek ömrünün sonunda biraz yusufun da etkisiyle inancı artıyor. Bu korkunun sizlerde tezahür etmeyeceğini söyleyebilir misiniz ileri dönemlerde. Veya edenler olabilir mi? Derneğinizden istifa edenler olabilir mi ileriki yıllarda" dedi.

HERKESİN FİKRİ DEĞİŞEBİLİR

Altaylı'nın sorusu karşısında kenidni kahkaha atmaktan alıkoyamayan Tolga İnci öksürük krizine tutuldu. Selin Özkohen ise soruyu şöyle cevapladı:

"Şöyle açıklayabilirim. Birçok kişi zaten hayatı boyunca kesin bir cevaba varamadan hayatını geçiriyor. Ben öyle olan bir ateist görmedim ama ateistlerde de bu durum görülebilir. İmkansız değildir, zaten büyük konuşmamak lazım. Herkesin fikri değişebilir ama bende olacağını düşünmüyorum açıkçası."