BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,45

Alper Tekbaş'ın 16.EMITT Turizm ve Seyahat Fuarından izlenimleri

İstanbul’da ki elverişsiz hava koşullarına rağmen şehrin nabzı adeta EMITT’te attı. Turizmin birleştirici ve davetkar gücü yerli ve yabancı turizm profesyonellerini ve ziyaretçilerini Beylikdüzü TÜYAP Fuar merkezinde buluşturdu

İstanbul’da ki elverişsiz hava koşullarına rağmen şehrin nabzı adeta EMITT’te attı. Turizmin birleştirici ve davetkar gücü yerli ve yabancı turizm profesyonellerini ve ziyaretçilerini Beylikdüzü TÜYAP Fuar merkezinde buluşturdu.

Özlem Gürses'in sımsıcacık sunumlarıyla saat 11.00’da EMITT Fuarı, Ekin Fuarcılık Direktörü Hacer Aydın’ın açılış konuşmasıyla başladı. “EMITT’in turizme küçücük de olsa bir katkısı varsa bu bizi son derece mutlu eder. Son 6 yıldır istikrarlı bir şekilde büyüyoruz. 2012’de 10 salon ile 2011’e göre %10 daha büyüyerek geldik” derken Halim Bulutoğlu ise “öncelleri gıpta ile baktığımız ITB Berlin Fuarı küçülürken biz büyüyoruz. EMITT ile şehrin nabzı atmaya başladı” diye ifade etti.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise “Genç bir turizm ülkesiyiz. Turizm sektöründeki sürdürülebilir turizm anlayışı ve yeni yatırımlarla hız kazanmaya devam edecektir. Çevreye duyarlı yatırımlar önemlidir” diyerek düşüncelerini ifade etti. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a teşekkür ve şükranlarını sunarken, Arjantin Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer “Maradona gibi futbolcularıyla ünlü bir ülkeyiz. Futbola düşkünlüğümüz ile birbirimize benziyoruz” diyerek esprili bir anlayışla Arjantin’in turizme yapmış olduğu yatırımları ifade ederken Latin Amerika rüzgarını estiren fuarın onursal konuğuydu. Filistin Turizm Bakanı Dr. Khuloud Daibis ise duyarlı yaklaşımı ve zarafetiyle dikkatleri çekti.

Yurtta Sulh Cihanda Sulh

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “31 milyon 500 bin yabancı pasaportlu insanı ağırladığımız bir yılı geride bıraktık. Her geçen yıl hedef büyütüyoruz. EMITT Fuarının gelmiş olduğu noktada bugün Türk turizminin de nereye geldiğine bakıyoruz. Türkiye artık kültürün, sanatın ayağa kalktığı değer kazandığı bir ülke haline geldi. Turizm dünyayı barışa taşıyacak tanışmayı sağladığı için çok önemlidir. Avrupa’da ki kriz dünyanın yeni pazarlarına açılmamızı tetikleyici bir unsurdur. Her geçen gün turizmin önemi artmaktadır. Türkiye turizmine emek veren herkesi sevgi ve saygıyla selamlarım” dedi. Yurtta Sulh Cihanda Sulh diyen önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anarak konuşmasını tamamladı ve fuar alanlarına anlamlı ziyaretlerde bulundu.

Genel olarak baktığımızda heyecan ve farklı renklerin ortak dili barışın en güzel örneklerinin paylaşıldığı EMITT Fuarında turizm profesyonelleri iş ilişkilerini kuvvetlendirip yeni buluşmalar için fırsat bulurken, her salonda farklı karelerin yaşandığı bu organizasyonda ülkemiz adına güzelliklerin paylaşılması ve dünya ülkelerinin ilgisi sevindiricidir.

Cemiyet hayatının önde gelen magazin dergisi Klass Magazin’in Genel Yayın Yönetmeni Muammer Kapucuoğlu ile birlikte fuar alanlarını ziyaret edip katılımcılara hayırlı olsun derken,

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal “26.yılımızda Türk turizminin ve tatilcilerin hizmetinde olmak bizleri onurlandırmaktadır. Anı Tur’un tatil sürprizlerini paylaşmak için büyük bir fuar alanı ile buradayız. Ülkemiz turizmine hayırlı olsun” dedi.

Son yıllarda gelişen turizm ivmesiyle dikkatleri çeken Eskişehir’in turizm ve eğlence yaşamında güçlü markası Abacı Grup’un Genel Koordinatörü Nedim Abacı ise “Bu yıl fuara ilk defa kendi standımızla katılmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek duygularını ifade etti.

 Aynı zamanda fuar alnında sürpriz buluşmalarda yaşandı. Safranbolu İmren Lokum Konak ve İmren Lokumlarının Genel Müdürü Cem Kuş Zürih’ten gelen halasının sürprizi ile farklı bir buluşmanın mutluluğunu yaşadı. 

Anlaşılan o ki dört gün boyunca sürecek olan fuarda pek çok renkli buluşma ve farklı işbirliği yapılacak.

Yeni bir tatil yazısında görüşmek üzere…