BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.439,48
HABER /  DÜNYA

Alman gazetesinden Türkiye'ye Kobani uyarısı

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi Türkiye'nin Kobani politikasıyla ilgili olarak zehir zemberek bir haber yayımladı: Türkiye herkesle arasını açmak üzere...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Suriye'nin Kürt şehri Kobani'deki son durumla ilgili Alman medyasında Türkiye'nin politikasını yerden yere vuran haberler yer alıyor. 


Türkiye'nin Kobani politikasını mercek altına alan Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Türkiye'nin tehlikeli bir oyun oynağını belirterek, "Türkiye herkesle arasını açmak üzere. Erdoğan bu şekilde başka çukurlar kazıyor" uyarısını yaptı.

Gazetenin Türkiye hakkında yaptığı değerlendirme şöyle:

TÜRKİYE KÜRT BÖLGELERİNDE TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR

“Türkiye, Suriye’deki Kürt bölgelerinde tehlikeli bir oyun oynuyor. NATO’daki müttefiklerine karşı dururken, iç barışını da tehlikeye atıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve başbakanı Davutoğlu, Türkiye’nin IŞİD’e karşı savaşa katılmadan önce, sınırın iki yanındaki Kürt bölgelerinde kontrolün sağlanması önceliğinden kesinlikle ödün vermiyor.

TÜRKİYE HERKESLE ARAYI AÇMAK ÜZERE

Türkiye somut olarak bir tampon bölge için bastırıyor. Büyük bir mülteci kampı ve Suriye muhalefeti için bir üs olarak… Türkiye herkesle arasını açmak üzere. Erdoğan bu şekilde başka çukurlar kazıyor… Çünkü IŞİD terörünün Türkiye sınırında duracağı düşüncesi, bir ilüzyondur…“