BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Alkollü gençlerin feci kazası

Eskişehir Porsuk Çayından geçmekte olan bir araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle Porsuk Çayına düştü

Abone ol

Eğlence dönüşü Eskişehir'i ortadan ikiye bölen Porsuk Çayı'na düşen otomobilde bulunan altı gençten üçü hayatını kaybetti. Üçü ise hastanede yaşam mücadelesi veriyor. İkisi üniversite öğrencisi olan gençlerin bir barda alkol alıp eğlendikten sonra eve dönerken araçla sürat yaptıkları öğrenildi.

Düzce Üniversitesi Tekstil bölümünde öğrenim gören Zekiye İnal(20), birlikte öğrenim gördüğü Çorumlu arkadaşı Nesibe Layık'ı(20) alarak önceki gün memleketi Eskişehir'e geldi. Zekiye İnal, Nesibe Layık, ağabeyi Cem İnal(25), arkadaşları Yüksel Erdoğan(30), Osman Şahbaz(24) ve Onur Işık(25) ile Doktorlar Caddesi yakınındaki bara eğlenmeye gitti.

Akşam saat 21.00'den gece saat 24.30'e kadar barda alkol alarak eğlenen 6 genç, daha sonra Yüksel Erdoğan'ın kullandığı 11 AE 350 plakalı araca bindi. Gençler, barlar sokağına 150 metre uzaklıktaki Şair Fuzuli Caddesi'ne paralel geçen Porsuk Çayı'nın üzerindeki köprüden geçerken, aşırı hız nedeniyle çaya düştü. Otomobilin çaya düştüğünü gören çevredeki vatandaşlar, suya atlayarak, gençlerden Zekiye İnal, ağabeyi Cem İnal ve otomobilin sürücüsü Yüksel Erdoğan'ı kurtardı.

Daha sonra olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi ile Sivil Savunma ekipleri suda boğulan gençlerden Osman Şahbaz'ın cesedini çıkardı. Ekipler bu sabah çalışmalarına devam ederek, Onur Işık ile Nesibe Layık'ın cesetlerini de buldu. Yaralı kurtulan üç genç ise Osmangazi Üniversitesi ile Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 3 gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi morguna kaldırıldı.

Gençlerden Cem İnal'ın 163, kardeşi, Zekiye İnal'ın ise 138 promil alkollü olduğu doktor raporuyla tespit edildi. Gençlerin barda alkol aldıktan sonra evlerine dönmek üzere yola çıktığı ve bu sırada sürat yaptıkları belirtildi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Köprübaşı semtinde Porsuk Çayı üzerindeki Göksu Köprüsü'nün 3 metre yüksekliğinde olduğuna dikkat çekerek, "İlk kez böyle bir kazaya şahit oluyoruz. Gençler aşırı alkollüymüş. Barla olay yeri çok yakın olmasına karşın, gençler otomobile biner binmez aşırı hıza çıkmışlar. Köprüye de hızla girmişler. Sürücü de direksiyon hâkimiyetini kaybedince üzücü olay yaşanmış.” dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.