BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ali Babacan Kırım'da

Başbakan Yardımcısı Babacan Kırım'da: "İki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşması, yıl sonuna kadar tamamlanırsa, ticaret serbestleşecek" dedi..

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ve Ukrayna arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) yıl sonuna kadar tamamlanması durumunda, ticaretin serbestleşeceğini söyledi. 

Babacan, Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki temasları kapsamında, Hansaray, Zincirli Medresesi, İsmail Gasparlı Türbesi ve Harita Müzesi'ni gezdi. Başbakan Yardımcısı Babacan, daha sonra Simferopol Uluslararası Türk Okulu'nu ziyaret etti. 

Babacan, burada yaptığı konuşmada, Serbest Ticaret Anlaşması'nın yıl sonuna kadar tamamlanırsa ticaretin serbestleşeceğini belirtti. THY'nin Kırım'a olan sefer sayısının haftada 7'den, 10'a çıkarılacağını belirten Babacan, Kırım Tatarı olup Türkiye'ye yerleşmiş çok sayıda vatandaşın bulunduğunu söyledi. 

Kırım ve Ukrayna'da 4 Türk okulu bulunduğunu ifade eden Babacan, bunların iyi eğitim veren okullar olduğunu kaydetti. Babacan, bu okullardan mezun olan öğrencilerin hayat boyu, Türkiye ile Kırım ve Ukrayna arasında bir köprü görevi göreceklerini sözlerine ekledi.