BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ak Saray'da tek gecelik açılış

Yeni Cumhurbaşkanlığı binası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için, yarın bir geceliğine kapılarını konuklarına açacak.

Abone ol

Beştepe’de çalışmaları devam eden yeni Cumhurbaşkanlığı binasının taşınma işlemleri Kasım sonunda yapılacak olmasına rağmen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için, yarına özel olarak açılacak. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için yeni binada hazırlık devam ediyor. Habertürk'ün haberine göre, 29 Ekim resepsiyonunun ardından yeni Cumhurbaşkanlığı binasındaki düzenlemeler devam edecek. Binanın ve yerleşkenin resmi açılışı ile taşınma işlemlerinin kasım ayı sonuna sarktığı ifade edildi.

FORS RENKLERİ

Yeni Cumhurbaşkanlığı’ndaki son hazırlıklarla ilgili fotoğraflar da sosyal medyada yer aldı. Binanın koyu yeşil mermer kaplama duvarları dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı forsunun rengi olan kırmızı ve altın rengi de binaya hâkim renkler arasında yer alıyor. Binanın aydınlatması ise özel olarak yaptırıldı. Sarkıt şeklinde onlarca aydınlatma Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın makam odasının bulunduğu katın tavanını süslüyor.

aksaray.jpg

IŞIKLI HAVUZ BAŞI

Resepsiyonda, konuklar binanın yanındaki havuzlu bahçede de ağırlanabilecek. Bunun için havuz başına ve Cumhurbaşkanlığı binasına özel ışıklandırma yapıldığı öğrenildi. Yeni Cumhurbaşkanlığı bu kapsamda sadece 29 Ekim resepsiyonu için açılacak. 29 Ekim’den sonra binadaki düzenlemeler devam edecek. Resmi açılışın kasım ayı sonuna sarktığı belirtiliyor.