BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  MEDYA

Ulan İstanbul 19. Bölüm Nevizadeler Bağdat Yolu Türküsü

Ulan İstanbul bu bölümde de izleyenlere ekrana kilitledi. Ulan İstanbul 19. Bölüm yine heyecan ve macera dolu, yine eğlenceli sahneleriyle ekrandaydı.

Abone ol

Ulan İstanbul yine bomba gibi bir bölümle sevenleriyle buluştu. Ulan İstanbul 19 Bölüm'de Nevizadeler Dülger Hocayı atlatmaya çalışırken başlarına olmadık işler geldi. Bağdat Yolu Türküsü'nün yeni bölüme damga vurduğu Ulan İstanbul'da bakın neler yaşandı?

27 Ekim pazartesi günkü yeni bölümde Nevizadeler kimseyi dolandıramadı. Ulan İstanbul'un 19. Bölümünde çevresindekileri kendilerine inandırmaya çalıştılar. Belgesellerini çekmeye gelen Dülger Hoca (Yılmaz Gruda) Nevizade'lerin başına yeni bir dert daha açtı.

ulanistanbul.jpg

14 Temmuz 1930 İstanbul doğumlu olan tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve çevirmen olarak görev yapan Yılmaz Gruda sinema kariyerine 1958 yılında 'Dokuz Dağın Efesi' adlı yapım ile başladı.Gazanfer Nevizade'nin bursu sayesinde eğitimini tamamlamış ve profesör olmuş olan Dülger Hoca ona olan gönül borcunu ödeyebilmek için bir belgesel çekmek ister. Üstelik gerekli bilgi ve arşive de sahiptir. Mahallenin işgüzar muhtarının da araya girmesiyle Nevizadeler belgesel teklifine evet demek zorunda kalırlar. Oyuna devam edebilmeleri için Dülger Hoca'nın elindeki bilgilere ulaşmak zorundadırlar. Bu görevi ise Tuncer ve Bahadır üstlenir. Tam her şey yolunda gidiyor sanılırken Esra elinde Yaren'in pavyonda kullandığı posteriyle çıkar gelir.

Kandemir, geçmişlerinin musiki ile haşır neşir geçtiği yalanını söyler. Maşuka, Ceyhun'a ayrı bir eve çıkması konusunda teşvik eder. Ceyhun da hazırlıklara başlar. Kandemir ve arkadaşları adlarını temize çıkarmak için pavyonda bir musiki gecesi düzenler. Bu sefer tüm ekip Yaren için el ele verir. Fakat o gece kötü bir gelişme olacağında kimsenin haberi yoktur. Malatyalı, Karlos'un peşine taktığı adama onu öldürmesini söyler.

ulan-istanbul-19.-bölüm-2.jpg

Nevizadeler bu hafta 'Bağdat Yolu' türküsü ile sahnenin tozunu attırıyorlar. Şimdiye kadar birbirinden eğlenceli şarkılar ortaya çıkartan Yaren, bu sefer yanına hem Karlos'u hem de diğer ekip üyelerini alır. 



ULAN İSTANBUL'DA 18. BÖLÜMDE NELER OLMUŞTU?
 
Ceyhun ve ailesine yine en umulmadık zamanda sobelenen Nevizadeler, durumu nasıl toparlayacaklarını bilemezler. Kandemir’in körlüğüne inandırıcı bir sebep uyduran çete,  bu sefer de, iyiliklerin anası Şehriban’ın yakın ilgisine maruz kalırlar. Dünürlerini bu durumda yalnız bırakmak istemeyince, ailece yanlarında kalmaya karar verirler. İki aile geceyi aynı otelde birlikte geçirecektir.

Maşuka bir an olsun Kandemir’i yalnız bırakmazken, Ceyhun da Derya’nın peşine düşer.  Odalar arasında yoğun bir trafik yaşanır.

ulan-istanbul-19.-bölüm-5.jpg


Çete, operasyonu tamamlayıp bir an önce evlerine dönmek isterken, farkında olmadan Sevilay’a yakalanır. Neler olduğunu anlamaya çalışan Sevilay, kendisine kurulan tezgaha karşılık verebilmek için çetenin peşine adamlarını takar. Elindeki sahte isimle mahallede araştırma yapan adamlar, gördükleriyle neye uğradıklarını şaşırırlar.

Sevilay’ın şantajlarına dönmemesinden şüphelenen çete sonunda durumu fark eder. Nevizadeler hem parayı kurtarmak hem de kimliklerini açık etmemek için oyun içinde oyun düzenlemek zorunda kalır. Mahalleye geldikleri ilk günden beri Nevizadeler’e şüpheyle bakan Esra, pavyon operasyonuna katılır. Ancak baskına gittikleri mekan, Yaren’in eski iş yeridir.