BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in rehin İngiliz gazetecisi Kobani'den bildirdi!

Kobani'de propaganda savaşı da şiddetleniyor. IŞİD rehin aldığı İngiliz gazeteciyi Kobani'ye götürdü ve propaganda videosu çekti..

Abone ol

IŞİD ve YPG arasında Kobani'de yaşanan savaş askeri alanda olduğu kadar propaganda açısından da çarpıcı hamlelere sahne oluyor. IŞİD uzun süre önce rehin aldığı İngiliz gazeteci John Cantlie'i Kobani'ye götürdü ve bir propaganda videosu çekti.

Görüntülerde rehin İngiliz gazeteci Cantlie Kobani'de IŞİD'in ilerleyişini ve şehirde kontrol altına alıdığı bölgeleri tanıtırken, ABD ve PKK'ya karşı mevzi kazandığı iddia ediliyor. İngiliz gazeteci Catiler, görüntülerde, IŞİD’in artık sadece bir temizleme operasyonu yaptığını ifade ederek şunları söylüyor:

“Kobani şu anda Türkiye’den gelen Iraklı Kürtler ve çaresizce hava saldırıları düzenleyen, havadan bıraktığı silah dolu kasalardan ikisini IŞİD’in kollarına bırakan ABD ile destekleniyor. Kobani için savaş sona yaklaşıyor. Mücahitler şu anda sadece sokak sokak, ev ev gezerek temizlik operasyonu yapıyor. Batı medyasından inandığınızın aksine bu topyekün bir savaş değil. Neredeyse bitmek üzere.”

Cantile, IB Times, BBC, The Independent gibi birçok Batı medyasının IŞİD’in büyük kayıplar verdiğini ver geri çekilmeye başladığını hatta bunun Pentagon tarafından da doğrulandığını yazdığını söyledi. Cantile, bunun doğru olmadığını ve Kobani’de hiçbir gazeteciye rastlamadığını bildirdi:

“Şu anda bulunduğum yerden Kobani’nin çevresindeki çatışmaları, hatta hemen arkamda Türk bayrağını görebiliyorum. Ancak şehrin içinde tek gördüğüm ise mücahitler. Burada YPG, PKK veya Peşmerge yok. Sadece çok sayıda IŞİD mücahidi ve bu mücahitler kesinlikle geri çekiliyor gibi görünmüyor.”

IŞİD'İN İNSANSIZ HAVA ARACI KOBANİ SEMALARINDA!

Görüntülerde çok çarpıcı detaylar da yer alıyor. Video IŞİD'in insansız hava aracının objektifinden Kobani'den kuş bakışı görüntülerle başlıyor. Örgütün Irak ve Suriye ordusundan ele geçirdiği ağır silahların yanında edindiği drone'ları Kobani'de kullandığı anlaşıldı.

REHİN İNGİLİZ GAZETECİNİN İKİNCİ VİDEOSU

IŞİD, İngiliz gazeteci John Cantlie'nin daha önce de bir videosunu yayınlamıştı. Cantlie, videoda, IŞİD'e karşı mücadelenin "yeni bir Vietnam yaratabileceği" konusunda uyarıda bulunmuştu.

fft81_mf2445048.jpeg