BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,59
HABER /  SEÇİM

AK Parti'nin İzmir adayını açıkladı

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, bugün kaleme aldığı yazısında AK Parti'nin İzmir Büyüşehir Belediye Başkan adayını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 30 Mart'taki yerel seçimlerde aday gösterilecek isimlerin 47'sini açıkladı.

Ancak kamuoyunun merakla beklediği İzmir adayı henüz net değil. Ancak kulislerdeki bilgiler tek bir ismi gösteriyor..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım.

Yıldırım'ı işaret eden son isim ise Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol oldu. Akyol, Binali Yıldırım'la ilgili kulislere bir yenisini daha ekledi:

"Gelecek hafta da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağı resmen açıklanacak."

BİNALİ YILDIRIM NELER YAPTI?

AK Parti'nin bakanları aday göstermesini eleştiren Taha Akyol, İzmir için aday gösterilecek olan Binali Yıldırım'ın bakanlık koltuğundaki başarılarının da özetini çıkardı ve şu eleştirilerde bulundu:

"Binali Yıldırım 11 yıldır ulaştırma bakanı, bu süre içinde, yap-işlet-devret dahil, 260 milyar dolarlık ulaştırma ve iletişim yatırımına imza attı.

Tarihimizde altyapı modernleşmesi açısından 1925’ten İkinci Dünya Savaşı’na kadarki devre “demir ağlar” dönemidir. Anadolu’nun bin yıllık, on bin yıllık tarihinde kervanın ötesinde ilk defa bölgeler ve şehirler arasında ulaştırma bağlantısı kurulmuştu.

İkinci demir ağlar dönemini, son on yılda demiryollarını yenileyerek, ‘Hızlı Tren’e, ‘Yüksek Hızlı Tren’e geçerek zamanımızda yaşıyoruz. Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir Hızlı Tren hatlarını İstanbul ve İzmir hatları izleyecek. Bu gelişmeleri “seyahat” kolaylığından öteye artan toplumsal entegrasyon ve ekonomik dinamizm olarak da görmek gerekir.
İnternet kullanımı da hızla arttı. Mobil geniş bant üye sayısı 25 milyon, sabit geniş bant üye sayısı 9 milyon, toplam 34 milyon abone! Kullanıcı sayısı ise 50 milyona yakın.
Avrupa ortalamasının üstündeyiz.

YENİ BİR NESİL

Bütün bunlar yarınki Türkiye’nin nasıl olacağının göstergeleridir:

Türkiye’de hukuku, adaleti, özgürlüğü, çeşitliliği önemseyen, dinamik ve yaratıcı bir nesil geliyor. Bu yeni nesil dünyaya açık, her alanda dünya standartlarına ulaşma hırsına sahip...
Küresel çağda Türkiye’nin lokomotifi bu nesildir.

Keşke diyorum, Sadullah Ergin ve Binali Yıldırım da bakanlık görevlerine devam etseydi.

Taha Akyol'un yazısının tamamını okumak için tıklayın