BIST 9.878
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AK Parti'den MHP'nin adayına oy!

Meclis Başkanlığı seçiminde AK Parti'den MHP adayı Tunca Toskay'a bir oy çıktı...

Abone ol

Meclis Başkanlığı seçimi AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, AKP Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal ile MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay yarıştı. Seçimin galibi Çiçek oldu, MHP kendi adayına oy verirken AK Parti'den MHP'ye de bir oy gitti.

TBMM Başkanlığı seçiminin birinci oylamasında, adaylarlardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan 367 oyu alamadı. Yapılan gizli oylamaya 376 milletvekili katıldı. Adaylardan AKP'li Çiçek 302, MHP'li Toskay 50, AKP'li Kazdal ise 23 oy aldı; 1 oy da geçersiz sayıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından AKP'li Kazdal, adaylıktan çekildi.

MHP İKİ EKSİKLE KATILDI

2. tur oylamada ise, Çiçek 322 oy, Toskay ise 52 oy aldı. Toplam koltuk sayısı 52 olan MHP'de Engin Alan cezaevinde, Tuğrul Türkeş ise Ankara dışında olduğu için oy kullanamadı. Bu durumda 50 oyu olan MHP'li Toskay'a 52 oy çıkması, "MHP listesinden seçilen bağımsız milletvekili İhsan Barutçu ile bir AKP'li de Toskay'a oy verdi" yorumlarına neden oldu.

ÜÇÜNCÜ TURDA BAŞKAN SEÇİLDİ

Üçüncü tur oylamada ise Meclis salt çoğunluğu arandı. Yapılan oylama sonucu Çiçek üçüncü tura katılan 375 milletvekilinden 322'sinin oyunu alarak TBMM başkanı seçildi.
Toskay'ın 50 oy aldığı bu turda 3 oy da geçersiz sayıldı.