BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.389,47
HABER /  DÜNYA

Tarihinin en büyük tatbikatına hazırlanıyor

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay, ülke tarihinin en büyük askeri tatbikatının önümüzdeki ay Kuzey Kutbu'nda yapılacağını açıkladı.

Abone ol

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay, ülke tarihinin en büyük askeri tatbikatının önümüzdeki ay Kuzey Kutbu'nda yapılacağını açıkladı.

Bakan MacKay, başkent Ottawa'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Operation Nanook'' adı verilen tatbikatın Ağustos ayı başında başlayacağını ve 1 ay süreceğini söyledi.

Tatbikata ilk kez 1000 asker, savaş gemileri, CF-18 savaş uçakları ile hava lojistik ulaştırma ekiplerinin katılacağını belirten Savunma Bakanı, tatbikat alanı olarak Baffin Adası;ndan Ellesmere Adası'na kadar Kanada'nın Kuzey Kutbu'ndaki karasularının kullanılacağını bildirdi.

AFGANİSTAN GÖREVİ RESMEN SONA ERDİ

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay, Kanada Ordusu'nun, NATO Barışgücü İSAF kapsamında 2002'den bu yana Afganistan'ın Kandahar bölgesinde yürüttüğü görevin resmen sona erdiğini de açıkladı. Kanada askerlerinin bir kısmının ülkeye döndüğünü, kalan kısmının da dönmeye devam ettiğini belirten MacKay, Afganistan'la yapılan anlaşma gereği, 1000 kadar Kanada askerinin başkent Kabil'de Afgan Ordusu'nun eğitimi için kalmaya devam edeceğini ifade etti.

Bu arada Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay'in tatbikatı, Kanada Genelkurmay Başkanı General Walter Natynczyk ile izleyeceğini açıklamasının ardından, Kanada'nın bölgedeki rakiplerinde Rusya da harekete geçti. Rusya Savunma Bakanı Anatoly Serdyukov, ülkesinin de önümüzdeki ay iki tugayı bölgeye tatbikat amaçlı sevkedeceğini açıkladı.