BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den Metin Feyzioğlu yasası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında gerilime neden olar Adli Yılın Açılışı'na ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılıyor...

Abone ol

AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'yla tartışmasının benzerinin yaşanmaması için harekete geçerek Adli yıl açılış törenlerinin kaldırılması için kanun teklifi verildi.

ERDOĞAN 'EDEPSİZLİK YAPIYORSUN' DİYE ÇIKIŞMIŞTI

AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can ve Recep Özel tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifinde, Yargıtay Kanunu'nda öngörülen 'Adli Yılın Açılışı'na ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılıyor. İlgili maddede, "Her adli yıl Ankara‘da bir törenle açılır. Yargıtay Birinci Başkanı bir konuşma yapar. Açılış konuşmasının metni ve tören gündemi üzerinde daha önceden Başkanlar Kurulu'nun düşüncesi alınır" düzenlemesi yer alıyordu.

Erdoğan, başbakanlığı döneminde katıldığı Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na "Edepsizlik yapıyorsun" diye çıkışarak salonu terk etmişti. Erdoğan, Feyzioğlu'nun da konuşmacı olarak davet edilmesi nedeniyle, Yargıtay'da gerçekleştirilen 2014-2015 Adli Yıl Açılış törenine katılmamıştı.

Danıştay'ın 146. yıldönümünü için düzenlenen törende Erdoğan, Metin Feyzioğlu'na böyle tepki göstermişti...