BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hong Kong'da dayak görüntülerine soruşturma

Hong Kong polisi, polis memurlarının kelepçeledikleri demokrasi yanlısı bir eylemciyi yere yatırıp dövdüklerini gösteren video kaydıyla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

Hong Kong polisi, polis memurlarının kelepçeledikleri demokrasi yanlısı bir eylemciyi yere yatırıp dövdüklerini gösteren video kaydıyla ilgili soruşturma başlattı.

Bir Hong Kong televizyonu dün gece gösterilerin başlamasından bu yanaki en şiddetli çatışmalar sırasında polisin kelepçeli eylemciyi dövdüğünü gösteren görüntüler yayımladı.

Yetkililer sözkonusu polis memurlarının "geçici olarak mevcut görevlerinden alındığını" söyledi.

Olay polislerin kamu binalarının yakınındaki bir üstgeçiti trafiğe kapayan eylemcilere müdahalesi sırasında yaşandı.

Daha önce üstgeçitin önemli bir kavşak noktası olduğunu söyleyen polis, eylemcilere cop ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında 45 kişi de 'yasadışı eylem' yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Hong Kong'da yayın yapan TVB televizyonunun yayımladığı gröüntülerde bir grup sivil polis kelepçeli ve silahsız bir eylemciyi sürüklerken ve yere yatırırken görülüyor. Polisler daha sonra eylemciyi dakikalarca tekmeliyor.

Görevden uzaklaştırıldılar

Güvenlik Bakanı Lai Tung-kwok "polis memurlarının gözaltındaki bir şahsa karşı uyguladıkları aşırı gücün kaygı yarattığını" söyledi.

Lai görüntülerdeki polis memurlarının mevcut görevlerinden uzaklaştırıldıklarını ve soruşturma başlatılacağını belirtti.

Göstericiler iki haftadan fazla bir süredir Hong Kong'un bazı bölümlerini işgal ettiler.

Protestocular, öğrenciler ve Central Occupy adlı bir demokrasi yanlısı gruptan oluşuyor.

Bölgenin lideri için bir sonraki oylamada tamamen özgür seçimlerin yapılmasını talep ediyorlar.

Hong Kong üzerinde kontrole sahip olan Çin, bölge sakinlerinin oy kullanabileceğini ama adayları kendilerinin seçeceğini söylüyor.